Verkeer

Eerste fase aanleg kluifrotonde Oostendse Steenweg/Expresweg

Werken in Brugge tot zondag, 15/1/2012:
Eerste fase aanleg kluifrotonde Oostendse Steenweg/Expresweg
Brugge, maandag 1/8/2011. Na het bouwverlof starten de werkzaamheden voor de aanleg van een kluifrotonde op het kruispunt van de N31 Expresweg met de N9 Oostendse Steenweg. We lieten u dit enkele weken geleden weten. Ondertussen kunnen wij u ook meer gedetailleerde informatie geven over de fasering van de werkzaamheden tot aan het einde van dit jaar.

Voorbereidende fase

Op dit moment zijn de nutsmaatschappijen bezig met voorbereidende werkzaamheden, namelijk het tijdelijk verplaatsen van alle kabels (gas / elektriciteit) tot buiten het tracÚ van de rioleringswerkzaamheden.

Riolering

Vanaf 8 augustus 2011 (d.i. na het bouwverlof) start aannemer Aswebo NV uit Drongen met de rioleringswerkzaamheden. In deze eerste fase zal hij een nieuwe riolering aanleggen vanaf de Sint-Pietersmolenstraat tot aan de N31 (aan de kant van de Sint-Pietersmolenstraat). Deze fase duurt tot 2 september 2011. Tijdens deze fase wordt tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de N31 het fietspad en een deel van de rijbaan richting Oostende uitgebroken.

Verkeersverloop

De fietsers worden verplicht over te steken aan de fietsoversteekplaats ter hoogte van de Sint-Pietersmolenstraat en kunnen via een tijdelijk aangelegd dubbelrichtingsfietspad aan de overzijde hun weg verderzetten naar Oostende. Het wegverkeer op de N9 behoudt afwisselend doorgang; dit wordt geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Er wordt een omleiding geadviseerd en aangeduid via de Waggelwaterstraat, Bevrijdingslaan en de N31 richting Oostende; en omgekeerd via de N31 en de afrit Bevrijdingslaan voor het verkeer met bestemming Brugge.

Fase 1 van de nutswerkzaamheden

Aansluitend op fase 1 van de rioleringswerkzaamheden en tot 28 oktober 2011 komen de aannemers van de nutsmaatschappijen terug op de werfzone voor het definitief aanleggen van alle kabels langs het tracÚ van de rioleringen. Ook de noodzakelijke overkoppelingen tussen bestaande en nieuwe leidingen worden dan uitgevoerd.
Verkeersverloop : Tijdens deze fase van de werkzaamheden wordt de rijbaan van de N9 terug opengesteld in beide rijrichtingen tegelijk, zij het wel over versmalde rijstroken.

Fase 2 van de rioleringswerkzaamheden

Vanaf 28 oktober tot 5 december 2011 is het weer de beurt aan de aannemer van de riolerings- en wegeniswerkzaamheden. In die fase worden de rioleringen gelegd vanaf de oprit N31 (komende van Oostende) tot kilometerpunt 98,3 (lengte werken ongeveer 300m) en dit aan de noordkant van de N9 (kant rijrichting Oostende --> Brugge).
Verkeersverloop : De fietsers worden verplicht over te steken voor de werfzone en kunnen via een tijdelijk aangelegd dubbelrichtingsfietspad aan de overzijde hun weg verderzetten naar Brugge. Het wegverkeer op de N9 behoudt afwisselend doorgang; dit wordt geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Er wordt een omleiding geadviseerd en aangeduid via de Waggelwaterstraat, Bevrijdingslaan en de N31 richting Oostende.

Fase 2 van de nutswerkzaamheden

Aansluitend op fase 2 van de rioleringswerkzaamheden en tot half januari 2012 komen de aannemers van de nutsmaatschappijen weer op de werfzone voor het definitief aanleggen van alle kabels langs het tracÚ van de rioleringen in fase 2. Ook de noodzakelijke overkoppelingen tussen bestaande en nieuwe leidingen, alsook de huisaansluitingen worden dan uitgevoerd.
Verkeersverloop : Tijdens deze fase van de werkzaamheden wordt de rijbaan van de N9 weer opengesteld in beide rijrichtingen tegelijk, zij het wel over versmalde rijstroken.

Aanleg van de eigenlijke kluifrotonde

Aansluitend op de werkzaamheden van de nutsmaatschappijen in fase 2 zal de wegenisaannemer starten met de heraanleg van de N9 in een kluifrotonde (zo genoemd, omdat het schematisch voorgesteld verwijst naar een hondenkluif) en het aanleggen van het dubbelrichtingsfietspad vanaf de Sint-Pietersmolenstraat tot in Strooien Hane (grondgebied Zuienkerke).

Over de verdere fasering, timing en verkeersverloop volgt later meer.

(FN-Meegedeeld-brugge)
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Kinderen    Ruimtelijke Ordening    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag