Nieuws uit de Brugse regio

CD&V zet de kiesstrijd in met herhaalde kiesbelofte


Brugge, woensdag 21/9/2011. De CD&V, de grootste partij in Brugge en de partij van burgemeester Patrick Moenaert, wil dat de taks op economische ruimte afgeschaft wordt voor alle bedrijven tot 500 vierkante meter. Dat hebben schepen van financiŽn, Boudewijn Laloo, lijsttrekker Dirk De fauw, en afdelingsvoorzitter Minou Esquenet meegedeeld op een persconferentie.

Verkiezingsbelofte nu toch uitvoeren

In 2006 beloofde de CD&V de afschaffing te onderzoeken, en vandaag komt ze met een voorstel voor de afschaffing van die taks voor bedrijven en rechtspersonen tot 500 vierkante m. Bedrijven die groter zijn krijgen vrijstellling voor de eerste 500 vierkante m. De taksvrijstelling zoals voorgesteld door de CD&V heeft betrekking op 6.500 van de 7.500 bedrijfszetels in Brugge. De CD&V zegt dat ze met de voorgestelde maatregel ademruimte wil geven aan de kleine zelfstandigen en de detailhandel.

Campagne gestart

Het is duidelijk dat met dit voorstel CD&V de kiescampagne in Brugge heeft ingezet. Open Vld wijst er intussen op dat ze er, samen met SP.a, al jaren op hamert om die taks op de economische ruimte af te schaffen, omdat het een taks is die het ondernemerschap belemmert, maar dat CD&V de boot steeds heeft afgehouden. Ook VOKA is nooit een fan geweest van die taks. Hoe dan ook, de kiesstrijd in Brugge is begonnen, zoveel is zeker.

(JVB-Eigen Berichtgeving)
Meer over Economie    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Boudewijn Laloo    Minou Esquenet    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag