Nieuws uit de Brugse regio

Vergunning verleend voor aanpak oude spoorwegbedding Sint-Pieters


Brugge, vrijdag 23/9/2011. Het College van Burgemeester en Schepenen verleende vandaag de vergunning voor de aanpak van de oude spoorwegbedding in Sint-Pieters.

Blankenbergse Dijk

De Blankenbergse Dijk in Sint-Pieters is een gaaf bewaard restant van een middeleeuwse dijk, vermoedelijk uit de twaalfde eeuw. Eind negentiende eeuw werden hier, in functie van de haven, goederensporen aangelegd naar de verschillende havendokken.

De oude sporen zijn vandaag in onbruik geraakt en het groene lint van zowat anderhalve kilometer biedt heel wat mogelijkheden. Onder impuls van Burgemeester Patrick Moenaert werd het plan gelanceerd om de hele spoorwegbedding grondig aan te pakken. Bedoeling is de groenzone her in te richten tot een natuurrijk groen lint met spelinfrastructuur voor kinderen van alle leeftijden. De inrichting kadert binnen de uitvoering van het Speelruimtebeleidsplan ťn binnen het Mobiliteitsplan dat de aanleg van een fietsroutenetwerk voorziet.

Verbindingen

Dit fietspad sluit aan op de vestingroute rond de binnenstad en ontsluit via het centrum van Sint- Pieters en het Duivekeetbos de polders in het noorden van de stad. De invulling van dit tracť als fietspad is ook een essentiŽle schakel binnen het inrichtingsplan 'Groene Fietsgordel Brugge' om de polder ten oosten en ten westen van het Boudewijnkanaal te verbinden via het recreatief netwerk. Het fietspad zal ook aansluiten op de Gentelebrug die een veilige fietsaansluiting biedt richting kust. Langs het pad komt bovendien een anderhalve meter brede, comfortabele looppiste op houtschors.

Na inspraak

Op 25 juni 2010 werd via een informatiemoment al gepeild naar de ideeŽn van de omwonenden en in februari van dit jaar werd ook een inspraakvergadering voor de bewoners gehouden waarin de definitieve plannen werden voorgesteld. Naast de nodige inspraakmomenten ging de burgemeester ter plaatse op de spoorwegbedding om er samen met de buurtbewoners van ideeŽn te wisselen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Ruimtelijke Ordening    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag