Nieuws uit de Brugse regio

Ook N-VA tegen omvormingsstation van Elia aan de Kustlaan


Brugge, vrijdag 21/10/2011. Nadat eerder deze week Jean-Marie Deplancke van Open VLD hier bij de Stadsomroep als eerste zich tegen het inplanten van een omvormingsstation van Elia langs de Kustlaan in Zeebrugge uitsprak, volgt vandaag ook N-VA Brugge. Ook de geplande hoogspanningskabels zijn de partij een doorn in het oog. "Het bouwen van een hoogspanningsstation pal naast de strandwijk zal Zeebrugge minder aantrekkelijk maken voor toeristen en bewoners." zegt Patrick Daels, secretaris van N-VA Brugge.

"Voor de N-VA is het duidelijk: Zeebrugge moet als badstad volop zijn troeven kunnen uitspelen. Het omvormingsstation moet verder landinwaarts gebouwd worden, niet in de strandwijk. We moeten integendeel meer investeren in de strandwijk en Zeebrugge promoten als een goed bereikbare, veelzijdige badstad. Ook voor de bewoners is het vooruitzicht van een hoogspanningsstation in hun wijk geen rooskleurig plaatje. Zij zien toekomstige uitbreidingen van hun wijk, met woon- of groenzones, onmogelijk gemaakt worden door de komst van Elia." aldus Daels.

Ook wat betreft de geplande bovengrondse hoogspanningslijnen uit N-VA zijn bezorgdheid. "Eerder werd Electrabel in Brugge gedwongen om zijn leidingen ondergronds te leggen. Blijkbaar gelden deze regels niet voor Elia in Zeebrugge en mogen zij daar ongestoord het uitzicht van onze badstad vervuilen met masten en kabels," besluit Daels.

(FN-Meegedeeld-N-VA)
Meer over Zeebrugge    Patrick Daels    Hugo De Bondt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag