Economie

Horeca Vlaanderen draagt driesterrenchef Hertog Jan voor tot Ridder in de Leopoldsorde


Audio Reportage

Horeca Vlaanderen draagt driesterrenchef Hertog Jan voor tot Ridder in de Leopoldsorde
Brugge, maandag 21/11/2011. Brugge heeft sinds vandaag een tweede driesterrenrestaurant: na De Karmeliet krijgt ook Hertog Jan in Sint-Andries (foto) de hoogste onderscheiding van de restaurantgids Michelin en Horeca Vlaanderen vindt dat daarbij ook een Koninklijke onderscheiding hoort.

"Eind vorig jaar nog ontvingen Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem en Geert Van Hecke van De Karmeliet de officiŽle erkenning "Ridder in de Leopoldsorde". Horeca Vlaanderen zal nu ook chef Gert De Mangeleer van Hertog Jan voordragen om deze erkenning te ontvangen. Hiermee willen we onze culinaire trots nog eens extra in de verf zetten' aldus Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. "Dergelijke officiŽle erkenning draagt bij tot het imago van de volledige Belgische gastronomie waar we soms nog te weinig mee uitpakken. Het is nochtans een deel van onze cultuur. Nergens ter wereld zitten zoveel goede chefs zo dicht bij elkaar als in BelgiŽ".

Brugge boven

Horeca Vlaanderen wenst "alle sterrenchefs" van harte proficiat: "zij zijn de ambassadeurs van de Belgische keuken en Brugge in het bijzonder toont hiermee hoe goed wij bezig zijn".

Restaurant De Jonkman in Sint-Kruis, van Filip Claeys, kreeg overigens voor het eerst twee sterren...

De Michelin gids is vanaf 24 november te koop voor 19.95 euro.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    Sint-Andries    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag