Verkeer

Heraanleg oude spoorwegbedding in Sint-Pieters

Werken in Brugge tot dinsdag, 20/3/2012:

Brugge, zaterdag 10/12/2011. De werkzaamheden voor de heraanleg van de oude spoorwegbedding in Sint-Pieters gaan weldra van start. De buiten gebruik gestelde spoorwegbedding wordt omgevormd tot een wandel- en fietsverbinding met speelvoorzieningen en zitplaatsen in een natuurrijk groen lint.

De herinrichting in een notendop

In een eerste fase wordt de aanleg van deze verbinding voorzien vanaf het rondpunt Pathoekeweg/Vaartstraat/Sint-Pietersgroenestraat tot aan de Palingstraat (ter hoogte van de Wilgenstraat). De tweede fase, die de aansluiting op het Duivekeetbos voorziet, kan pas uitgevoerd worden na beŽindiging van de werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor.

Op het einde van de Sint-Pietersgroenestraat, ter hoogte van huisnrs. 165 - 183, is een afslag voorzien waardoor het fietspad aansluiting krijgt op de recreatieve fietsroute over de Blankenbergse Dijk.

Ter ontsluiting voor de omliggende bewoning worden twee toegangen via trappenlopen ingericht, resp. ter hoogte van het Park Ten Poele en aan het begin van de Palingstraat.

Het pad wordt aangelegd op een breedte van 2,50 m in rode asfaltverharding. Naast het wandel- en fietspad is over een breedte van 1,50 m een looppiste in houtsnippers voorzien. Verspreid over het traject worden een aantal zitplaatsen aangelegd op en in de taluds van de bedding. De zitplaatsen bestaan uit een speelse stapeling van robuuste betonelementen. De kinderen zullen vooral de hoogteverschillen als spelelement smaken, de volwassenen kunnen verpozen op houten bankelementen (al dan niet met rugleuning). In een van de zitplaatsen is een picknicktafel voorzien. Bij alle zitplaatsen komen er fietsenstallingen en 1 of meer papierkorven.

Timing werkzaamheden†

Als het weer het toelaat start de aannemer (NV Grondwerken Declercq) in december met de herinrichting van de spoorwegbedding, die een 70-tal werkdagen in beslag zal nemen. In januari 2012 zou NV Mahieu beginnen met de trapconstructies, waarvoor 80 werkdagen voorzien zijn. Als alles volgens plan verloopt en de weerman geen roet in het eten gooit zou firma Krambamboul dan in het voorjaar de speeltoestellen plaatsen. Als streefdatum voor het einde van de werkzaamheden wordt juni 2012 vooropgesteld. De werkzaamheden kosten om en bij de 750.000 euro, BTW inbegrepen.

Tijdens de werkzaamheden kan er tijdelijk verkeershinder zijn.

Plan ter inzage

stedelijke Groendienst, Buiten de Smedenpoort 2, 8000 Brugge, van maandag tot vrijdag 9.00 tot 12.00 en 14.00 tot 16.00 uur, op dinsdag tot 18.00 uur
gemeenteafdeling Sint-Pieters, Sint-Pieterskaai 37, 8000 Brugge, van maandag tot vrijdag 8.30 tot 12.30, dinsdag ook 14.00 tot 18.00 uur, zaterdag 9.00 tot 12.00 uur
stedelijke Communicatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge, van maandag tot vrijdag 8.30 tot 12.30 en 14.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

U kan het plan ook bekijken op de website van de Stad Brugge www.brugge.be in de rubriek Groen en Leefmilieu > Groen < Werkzaamheden: gepland en in uitvoering.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag