Sportnieuws uit de regio

Tim Maeyens wordt peter van Brugse Jeugdolympiade

Tim Maeyens wordt peter van Brugse Jeugdolympiade
Brugge, dinsdag 31/1/2012. Toproeier Tim Maeyens heeft het peterschap van de Jeugdolympiade Brugge aanvaard. De ingeweken Bruggeling veroverde op de Olympische Spelen van Peking in 2008 een vierde plaats in de skiff. Vier jaar eerder in Athene werd hij zesde. Tussenin stond hij quasi jaarlijks in de A-finale van het WK. "In een initiatief zoals de Jeugdolympiade, dat sporten bij jongeren aanmoedigt, kan ik mij volledig vinden", zegt Maeyens. "Ondanks de sportieve drukte tijdens dit Olympisch jaar, maak ik daarvoor met plezier tijd vrij."

Maeyens mikt met Londen op zijn derde Olympische Spelen en is zeker kanshebber voor een medaille. Door een wat minder seizoen 2011 dient hij zich op 23 mei echter nog te kwalificeren in het Zwitserse Luzern. De stedelijke Sportdienst en Schepen voor Sport Annick Lambrecht steunen hun 'peter' alvast ten volle!

De Jeugdolympiade Brugge vindt plaats op woensdagmiddag 28 maart. Ze richt zich op jongeren van 10 tot 14 jaar en bestaat uit acht Olympische disciplines: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, volleybal, voetbal en wielrennen. Inschrijven is gratis. Geef je naam, adres en drie favoriete sporten door aan de Sportdienst Brugge, via sportdienst@brugge.be of op 050 72 70 00.

(FN-Meegedeeld-Brugge/Foto: timmaeyens.be)

Kijk ook naar de agenda van Brugge Vandaag
Meer op www.timmaeyens.be
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Actie    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag