Sportnieuws uit de regio

Actiegroep in Oostende: Club Brugge verpest het milieu


Audio Reportage

Actiegroep in Oostende: Club Brugge verpest het milieu
Brugge, woensdag 15/2/2012. Vanmorgen werd, om de spelers van Club Brugge naar Hannover te brengen voor de Europese voetbalinterland, speciaal vanuit Brussel een Boeing 737 overgevlogen naar Oostende. Dat is in zeer slechte aarde gevallen bij de actiegroep WILOO in Oostende, die al langer tegen korte afstandsvluchten vanuit Oostende protesteert.

Had 11 keer beter gekund!

Volgens Jacques Denecker van Wiloo was voor het afleggen van een afstand van 100 kilometer de bus veel verstandiger geweest, om meer dan financiŽle redenen alleen: "de korte vlucht Oostende-Brussel met een leeg toestel betekende een brandstofverbruik van niet minder dan 1065 kg kerosine en een CO2-uitstoot van zo'n 3355 kg. De vlucht Oostende - Hannover verbruikte zo'n 2077 kg kerosine en bracht een uitstoot van 6543 kg CO2 met zich mee. Voor de totale heenreis was bijgevolg zo'n 3150 kg brandstof nodig met een uitstoot van 10 ton CO2! Wanneer ook de terugreis op identieke manier verloopt is dit alles nogmaals te vermenigvuldigen met factor twee en is het optelsommetje 8000 liter brandstof en 20 ton CO2. Veel beter ware geweest de spelers per bus of met de TGV naar Hannover waren gereden of minstens toch naar Brussel, wat het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot met een spectaculaire factor 11 zou hebben doen dalen", rekent Denecker.

Anders

"Wij vinden het dan ook bijzonder jammer dat Club Brugge voor deze manier van reizen heeft gekozen. Vooral de korte vlucht Brussel-Oostende weegt zwaar door en een en ander bewijst nogmaals de nood aan een verbod op korte vluchten binnen Vlaanderen wat wij al jaren vragen aan de Vlaamse regering", besluit Jacques Denecker van Wiloo .

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Economie    Sport    Milieu    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag