Nieuws uit de Brugse regio

Zondag start heraanleg grasmat Jan Breydel

Zondag start heraanleg grasmat Jan Breydel
Brugge, donderdag 23/2/2012. Club, de firma Uniek en de stad Brugge hebben afgesproken dat er een nieuwe grasmat op het hoofdveld in het Jan Breydelstadion komt na de wedstrijd van zaterdagavond tussen Cercle en Zulte Waregem. Zondag zal reeds gestart worden met de werken.

Snel

Groenschepen Franky Demon (CD&V) is blij met de snelle manier van werken. "We hebben een zeer strikte timing en methode afgesproken. Om geen tijd te verliezen, gaan de werken nu zondag reeds, na de match Cercle-Zulte Waregem van start. De uitvoerende firma Uniek uit Rotterdam heeft reeds grasvelden aangelegd voor onder meer Amsterdam Arena, Euroborg, Galatasaray, Real Madrid en FC Bergen/Kopenhagen. De keuze van de grassoort voor de aanleg van de grasmat is één van een kwalitatief hoogstaand niveau. Er wordt gekozen voor een jonge grasmat, die nog maar 2 jaar oud is. De keuze van het gebruikte graszaad wordt er één die samengesteld is uit diverse toprassen: 45 % Veldbeemd, 45 % Engels Raaigras en 10 % Roodzwenk. Bovendien werd het gras geweekt op een natuurlijke onderlaag van zwarte grond. Ook is de grasmat preventief behandeld tegen ziektes, tegen straatgras en tegen ongedierte. De lengte van het gras zal, net voor het uitrijden, gemaaid zijn op 27 millimeter."

Groendienst helpt

Zondag staat de groendienst in voor het markeren van de installaties zoals sproeiers, sensoren, kokers, doelen en voor het verwijderen van de goals. De firma Uniek zal daarna de grasmat uitrijden en stockeren achter het stadion. Op maandag start de groendienst met diepteprikken en wordt de geleverde hoeveelheid lava-zand: zo'n 150 kubieke meter, door de groendienst opgevoerd. Deze lava zorgt ervoor dat het water vlot kan aflopen en dat het terrein ook poreuzer wordt. Zo wil de stad Brugge ervoor zorgen dat het veld zo optimaal mogelijk blijft. De firma Franco zal 360 kubieke meter afvoeren naar het groendienstdepot in de Blauwe Toren. Op woensdag hervat de groendienst de diepteprikkingen en start Uniek, na het effenen van de oppervlakte, met de plaatsing van de grasmatten. Na de plaatsing ervan zal Uniek het terrein effenen. Op vrijdag zal de groendienst de terreinen afwerken: zoals belijnen, maaien en beregenen. Alle partijen engageren zich bovendien om door te werken tot het werk voltooid is, indien nodig zelfs 's nachts met de veldverlichting aan. We behouden een reserverdag op zaterdag zodat we er zeker van zijn dat de werken afgerond zijn tegen 4 maart. Dan speelt Club immers een thuiswedstrijd tegen Standard.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Sport    Politiek    CD&V    Franky Demon    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag