Nieuws uit de Brugse regio

Hotel- en Toerismeschool Spermalie werkt mee aan Bocuse d'Or


Brugge, maandag 12/3/2012. De gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or Europe is één van de topevenementen van het jaar van de gastronomie. De finale van deze wedstrijd vindt elk jaar plaats in een ander land en het was voor ons land niet evident om deze wedstrijd naar Brussel te halen en op 20 en 21 maart zullen op de Heizel, waar dit culinaire evenement zich afspeelt, leerlingen van de Brugse Hotel- en Toerismeschool Spermalie de chefs te ondersteunen tijdens deze prestigieuze wedstrijd.

Bocuse d'Or Europe

Chefs uit 24 landen nemen het gedurende 2 dagen tegen elkaar op, om de overwinning en de trofee binnen te halen. De 12 best geklasseerde chefs nemen in 2013 deel aan de wereldfinale die altijd plaatsvindt in Lyon. De wedstrijd in Brussel wordt voorgezeten door Peter Goossens van het Hof van Cleve en een beroemde Braziliaanse chef Alex Atala. Deze jonge chef wordt aanzien als één van de creatiefste koks van het moment.

Spermalie

"De Hotel- en Toerismeschool Spermalie werd geselecteerd uit een resem kandidaten om de chefs te ondersteunen tijdens deze prestigieuze wedstrijd. Een hele eer," zegt algemeen directeur Filiep Defraye van Spermale, "aangezien het wellicht nog vele jaren zal duren, voor deze finale nog eens in België doorgaat. Op maandagavond 19 maart vertrekken 10 cursisten van de eenjarige opleiding kok en kelner naar Brussel. Ze overnachten vlakbij de Heizel, want op 20 maart moeten ze al vroeg paraat zijn. Zij werken 2 dagen mee met de chefs onder leiding van hun leraar Stefaan De Smedt. Van deze cursisten wordt verwacht dat zij de opdrachten van de buitenlandse chef begrijpen. Daarom worden zij nu al extra getraind in Franse en Engelse vakterminologie."

De leerlingen van het 6de jaar restaurant en keuken (klas A) staan in voor de bediening van de juryleden. De chef presenteert zijn gerecht op een schotel aan de jury. "Daarna wordt het gerecht versneden en gedresseerd op het bord, volgens de aanwijzingen van de chef. Omdat dit zeer nauwgezet moet gebeuren, zullen onze technisch adviseur Patrick Holthof en onze maître d'hôtel Johan Ros hierin de leiding nemen," legt Filiep Defraye verder uit. "We zijn ervan overtuigd dat deze wedstrijd bijzonder leerrijk is voor de cursisten en de leerlingen. De vermelding van deze wedstrijd op hun CV is zeker waardevol. De top van de gastronomische wereld is daar immers verzameld."

(FN-Meegedeeld-Spermalie)

FN
Meer over Onderwijs    Jongeren    Toerisme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag