Nieuws uit de Brugse regio

Moet ELIA betalen voor beschadigde bomen?

Moet ELIA betalen voor beschadigde bomen?
Zeebrugge, donderdag 5/4/2012. Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) vraagt aan het Brugse stadsbestuur of er een schadevergoeding zal worden gevraagd aan de maatschappij ELIA, in wiens opdracht van er langsheen de expressweg N31 tussen de Stationsweg en Canadezenstraat in Zeebrugge werken worden uitgevoerd . Hiervoor werd de pechstrook afgefreesd en sleuven gegraven pal naast de berm en bij deze graafwerken werd meerdere bomen langs de weg ernstig beschadigd.

Ernstige schade

"De meeste takken boven deze sleuf werden afgebroken of beschadigd en op enkele plaatsen werd zelfs de stam beschadigd. Hetzelfde fenomeen doet zich nu voort tussen lissewege en Zeebrugge waar de werken ondertussen ook zijn opgestart," zegt De Plancke. "Verder werden bij het graven van de 1,5 meter diepe sleuven ook de wortels van de bomen beschadigd en komt hiermee de stabiliteit ervan in het gedrang."

Potje breekt...

De Plancke hoopt dat er op zijn minst binnenkort een snoei en onderhoudsbeurt komt, om de beschadigde bomen alle kans op herstel te bieden, maar hij vindt een schadevergoeding betaald, zoals een weggebruiker dient te betalen bij het beschadigen van een boom bij een aanrijding, op zijn plaats...

(FN-Meegedeeld/Foto: JMDP)
Meer over Verkeer    Milieu    Politiek    Open VLD    Jean-Marie De Plancke    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag