Nieuws uit de Brugse regio

Opsporing verzocht: diefstallenplaag bij Brugse apothekers

Opsporing verzocht: diefstallenplaag bij Brugse apothekers
Brugge, donderdag 3/5/2012. De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Brugge, om volgend opsporingsbericht verspreiden :

In Brugge werd in januari en begin februari van dit jaar bij 8 apothekers ingebroken. Twee mannen gebruiken steeds dezelfde modus operandi. Ze gaan op voorverkenning in een apotheek en slaan tijdens de nacht hun slag. De dieven breken in en gaan aan de haal met de kassa. Rond kwart voor drie in de namiddag stappen twee mannen onopvallend de apotheek binnen in de Moerkerksesteenweg net buiten het centrum van Brugge. Op de bewakingsbeelden zien we een man die vraagt naar paracetamol en cafene. Ondertussen houdt de tweede man de zaak in het oog. (foto)

De daders

De eerste man die naar paracetamol vroeg, is een struise kerel, is licht kalend en droeg een zwarte jas, hij had zwarte sportschoenen met een opvallende witte zool. De man spreekt Nederlands, maar met een franse tongval.
De tweede man is eerder mager, hij heeft donkerblond haar en is sportief gekleed. Hij droeg zwarte handschoenen en eveneens dezelfde opvallende sportschoenen.

Hyundai Santa Fe

De apotheker heeft nog kunnen zien dat de daders in een roodbruine Hyundai Santa Fe met nummerplaat 1-ANR-606 gestapt zijn. De apotheker was alert omdat zij gewaarschuwd werden door collega's die het slachtoffer waren van diefstal. De nummerplaat werd op 28/01/12 gestolen in Luik. We doen een oproep naar getuigen die deze daders met dit voertuig gezien hebben. Want diezelfde nacht nog braken ze binnen in de apotheek. Rond 1 uur 's nachts komen de daders aan bij de apotheek. Op de camerabeelden zien we de inbrekers bezig met het forceren van de deur.
50 minuten later dringen zij de apotheek binnen, beide daders gaan naar de kassa. Iets later gaat n dader buiten en staat op uitkijk. Iets later gaat de kompaan naar buiten met de buit.

Deze golf van inbraken begon twee weken vroeger, op 14 januari van dit jaar. De eerste inbraak was in de Scheepsdalelaan in het centrum van Brugge. De daders gaan steeds op dezelfde manier aan de slag. De deur wordt geforceerd. De inbrekers dringen binnen en vluchten weg met de kassa. In totaal hebben ze 20.000 euro buit gemaakt. In totaal is er bij 8 apothekers ingebroken. De daders kunnen zeker opgemerkt zijn in Brugge. De politie weet niet of ze in Brugge verbleven maar we sluiten dit niet uit.

Kent u de daders, neem dan zeker contact op met de politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0. Ook als u meer weet over de feiten, willen de speurders dat graag weten. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

(FN-Belga)

FN
Meer over Sint-Andries    Sint-Kruis    Koolkerke    Politie en Gerecht    Sint-Jozef    Binnenstad    Kristus Koning    Assebroek    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag