Verkeer

Werken kluifrotonde Oostendse Steenweg/Expresweg

Werken in Brugge tot zondag, 15/7/2012:

Brugge, donderdag 31/5/2012. Vanaf dinsdag 5 juni a.s. wordt een volgende fase (fase 3a) aangevat van de werkzaamheden aan de kluifrotonde op de Oostendse Steenweg (N9) ter hoogte van de op-en afritten van de Expresweg (N31). Het grootste deel van de rotonde is afgewerkt. Ook de wegenis en de rioleringswerkzaamheden tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de oprit naar de N31 zijn voltooid.

Op 5 juni start de aannemer met de rioleringswerkzaamheden vanaf de N31 in de richting van Oostende over een lengte van ongeveer 200 meter, aan de noordkant van de weg (rechterkant richting Oostende).

Vanaf maandag 25 juni wordt dan fase 3b gestart, waarbij aan de zuidkant van de Oostendse Steenweg zal gewerkt worden.

Na een lange onderbreking, worden dan ook de Oostendse Steenweg en de Sint-Pietersmolenstraat op 5 juni weer opengesteld.

Het verkeer vanaf 5 juni, tijdens fase 3a

1. Op de Expresweg - N31

In de richting van Zeebrugge blijft de afrit naar de Oostendse Steenweg afgesloten. Bijkomend wordt nu ook de afrit afgesloten in de richting van het klaverblad E403/E40.

Het verkeer wordt omgeleid via de afritten van de Blankenbergse Steenweg en de Bevrijdingslaan. Richting Oostende wordt het op de Blankenbergse Steenweg omgeleid via de Sint-Pietersmolenstraat, op de Bevrijdingslaan via de Waggelwaterstraat.

2. Op de Oostendse Steenweg - N9

Het verkeer komende van Oostende blijft onderbroken ter hoogte van de N31. Men blijft er verplicht om de oprit te nemen van de N31 richting klaverblad E403/E40, om dan vervolgens via de afrit van de Bevrijdingslaan verder te rijden naar Brugge.

Het verkeer komende van Brugge blijft niet langer onderbroken maar krijgt ter hoogte van de werkzaamheden opnieuw doorgang richting Oostende. Om beurtelings het verkeer van Oostende toe te laten de oprit naar de N31 op te rijden; en daarna het verkeer vanuit Brugge toe te laten verder te rijden in de richting van Oostende, wordt dit geregeld met tijdelijke driekleurige verkeerslichten. Bovendien kan het verkeer vanuit Brugge opnieuw de oprit van de N31 nemen richting Zeebrugge. Het kruispunt met de Sint-Pietersmolenstraat wordt weer volledig opengesteld.

3. Fietsers

Fietsers kunnen buiten de verkeerslichten een veiligheidsdoorgang volgen langs het tracÚ van de werkzaamheden. Ze moeten geen omleiding meer volgen.

4. De ventweg van de Expresweg - N31

Tussen de Oostendse Steenweg en de Steenkaai blijft de ventweg van de Expresweg afgesloten ter hoogte van de Oostendse Steenweg, uitgezonderd voor de bewoners van de Oostendse Steenweg tussen de ventweg en het doodlopend stuk van de Oostendse Steenweg.

Het verkeer vanaf 25 juni, tijdens fase 3b

1. Op de Expresweg - N31

Zowel de afritten als de opritten worden afgesloten. Het verkeer op de Oostendse Steenweg met bestemming N31 en komende van Oostende, wordt omgeleid via de Waggelwaterstraat en de Bevrijdingslaan, komende vanuit Brugge via de Blankenbergse Steenweg en de Waggelwaterstraat. Op de N31 blijft de afrit Oostendse Steenweg afgesloten in de rijrichting van Zeebrugge. Bijkomend wordt nu ook de afrit afgesloten in de richting van het klaverblad E403/E40.

Het verkeer wordt omgeleid via de afritten van de Blankenbergse Steenweg en de Bevrijdingslaan. Het verkeer richting Oostende wordt op de Blankenbergse Steenweg omgeleid via de Sint-Pietersmolenstraat, op de Bevrijdingslaan via de Waggelwaterstraat.

2. Op de Oostendse Steenweg - N9 :

Vanop de Oostendse Steenweg kan de N31 niet meer worden opgereden. Het verkeer tussen Brugge en Oostende verloopt er ter hoogte van de werkzone beurtelings en wordt geregeld met tijdelijke driekleurige verkeerslichten.

3. Fietsers

Fietsers kunnen buiten de verkeerslichten een veiligheidsdoorgang volgen langs het tracÚ van de werkzaamheden. Ze moeten geen omleiding meer volgen.

4. De ventweg van de Expresweg - N31

Tussen de Oostendse Steenweg en de Steenkaai, blijft de ventweg van de Expresweg afgesloten ter hoogte van de Oostendse Steenweg, uitgezonderd voor de bewoners van de Oostendse Steenweg tussen de ventweg en het doodlopend stuk van de Oostendse Steenweg.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Zeebrugge    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag