Cultuur en evenementen

Infovergadering nieuw jeugdhotel Snuffel in de Ezelstraat

Op de agenda voor Brugge op donderdag, 28/6/2012:

Brugge, dinsdag 29/5/2012. Infovergadering nieuw jeugdhotel in de Ezelstraat, donderdag 28 juni 2012 om 20.00 uur (Stadhuis)

Binnenkort komt er in de Ezelstraat een nieuw jeugdhotel. De reden hiertoe is de beperkte accommodatie voor jeugdhotels in de Brugse binnenstad. Het wordt een belangrijk project op initiatief van Toerisme Vlaanderen i.s.m. De Snuffel, maar ook met medefinanciering van de Stad Brugge.

Het project is het resultaat van een projectwedstrijd georganiseerd door Toerisme Vlaanderen. De opdracht werd toegewezen aan Algemene Ondernemingen Himpe nv, die voor dit project samenwerkt met de architectenbureaus Salens & Dugardyn uit Brugge.

De site van het nieuwe jeugdhotel bevindt zich in de Ezelstraat 42-46, dit is aan de overzijde van het huidige jeugdhotel De Snuffel. Het gaat om een gebouwencomplex dat voorheen ingenomen was door een superette met bovenliggende bewoning en gastenkamers, en met aansluitende bergplaatsen en garages uitgevend op de Jan Boninstraat. De site is uitgebreid met garageboxen aan de Hugo Losschaertstraat.

Het nieuwe jeugdhotel zal plaats bieden aan 100 rugzaktoeristen en voorzien zijn van een bar, leefruimtes, zelfkookkeukens en ruime fietsenstallingen voor bezoekers en gebruikers. De hoofdingang bevindt zich in de Ezelstraat, maar het jeugdhotel is evenzeer toegankelijk via de Jan Boninstraat en de Hugo Losschaertstraat. Op het binnenplein komt ruimte vrij voor verpozing en terassen.

De bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend, en de werken vatten normaliter aan na het bouwverlof 2012.

Infovergadering

Om het project toe te lichten wordt er voor de omwonenden een informatievergadering georganiseerd op donderdag 28 juni om 20.00 uur in het stadhuis, Burg 12. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem en schepen voor Toerisme Jean-Marie Bogaert zullen daar samen met vertegenwoordigers van Toerisme Vlaanderen en de architect het project toelichten.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    Toerisme    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag