Nieuws uit de Brugse regio

Fuifzaal Kant is een verloren investering


Audio Reportage

Fuifzaal Kant is een verloren investering
Brugge, dinsdag 3/7/2012. "De fuifzaal die het Brugse stadsbestuur heeft gebouwd op het Kraanplein in Brugge is een vrijwel volledig verloren investering". Dat zegt Jasper Pillen van Jong VLD, die stelt dat "de aanpak van burgemeester Patrick Moenaert" (CD&V), die Pillen persoonlijk verantwoordelijk houdt voor het debacle, "de oorzaak is voor het faliekant aflopen van het project".

Dure leerschool

Positief is dat Pillen er alvast een (dure) politieke les uit heeft geleerd: "er was onvoldoende communicatie tussen de stad en de burgers en omwonenden en in heel veel dossiers blijkt dat een probleem te zijn".

Prijskaartje

De Brugse belastingsbetaler zal wellicht 1,5 miljoen euro moeten ophoesten voor Kant: de definitieve cijfers zijn er nog niet omdat er nog een aantal gerechtelijke procedures lopen en omdat niet duidelijk is of Europa haar aandeel wel zal betalen nu de zaal niet wordt gebruikt voor het doel waarvoor ze was voorzien: de stad heeft er voorlopig haar vrijwilligerscentrale in ondergebracht. De Factor Club fuifzaal heeft nog maar een paar fuiven mogen ontvangen en naar de redactie verneemt is er zo goed als geen vraag naar de zaal.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Jongeren    Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    Jasper Pillen    Binnenstad    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag