Nieuws uit de Brugse regio

Uitschakelen verkeerslichten N31/Chartreuseweg

Uitschakelen verkeerslichten N31/Chartreuseweg
Brugge, donderdag 12/7/2012. Aansluitend op eerdere berichtgeving over de evolutie van de werken op de N397-Koning Albert I-laan / N31-Expresweg pakt men binnenkort het kruispunt van de Chartreuseweg met de N31-Expresweg aan: deze werkzaamheden zijn gepland later dit jaar en in het voorjaar 2013.

In afwachting van de start van dit nieuwe project, hebben AWV - Afdeling Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid en de Stad Brugge beslist om de driekleurige lichten op dit kruispunt van de N31-Expressweg met de Chartreuseweg reeds vervroegd permanent op groen te zetten, met een tijdelijke uitzondering voor fietsers en voetgangers die de N31 nog moeten dwarsen. Dit betekent dat ook de oprit van de Chartreuseweg afgesloten wordt. De afrit wordt behouden.

Waarom?

Het is enerzijds nadrukkelijk de bedoeling om de doorstroming van het verkeer op de N31 zo vlot mogelijk te laten verlopen, nu de kruispunten met de Koning Albert I-laan en de Legeweg volledig ondertunneld zijn. Het kruispunt aan de Chartreuse was hét filekruispunt bij uitstek van Brugge (met een lange rij wachtenden tot op de afritten van de autostrades E40 en E403). Het zorgde voor heel veel weggebruikers voor veel nodeloos tijdsverlies. En het was bovendien zeer gevaarlijk met zelfs dodelijke ongevallen tot gevolg. Dat willen we nu met deze maatregel voorgoed vermijden.

Anderzijds blijft de bereikbaarheid én de ontsluiting van Sint-Michiels ten volle gegarandeerd.

Onder normale (weers)omstandigheden zal de aannemer op vrijdag 13 juli de oprit asfalteren vanaf de Koning Albert I-laan vanuit de richting Brugge naar de E403/E40.

Vanaf dan zal het weer mogelijk zijn, vlot en zonder lichten, vanaf de Koning Albert I-laan rechtstreeks naar de opritten van de E40 en E403 te rijden,

De oprit Chartreuse van de N31 vanaf de Chartreuseweg (kant Sint-Michiels) wordt afgesloten voor het autoverkeer in de loop van vrijdagnamiddag 13 juli. De oprit kant Loppem was al afgesloten en blijft uiteraard afgesloten.

De verkeerslichten voor het verkeer op de N31 zullen continu op groen staan. De middenberm ter hoogte van het kruispunt met de Chartreuseweg wordt afgesloten. Er blijft enkel een doorgang voor fietsers of voetgangers die de andere kant van de Chartreuseweg willen bereiken; dit zal mogelijk zijn door middel van een aanvraagknop waardoor de verkeerslichten kortstondig op oranje en rood zullen overgaan voor het verkeer op de N31, zodat de fietsers/voetgangers veilig kunnen oversteken.

Tot dat de nieuwe fietsersbrug over het kruispunt van de N31 met de Koning Albert I-laan in de loop van september in gebruik wordt genomen, zal de Chartreuseweg volledig afgesloten worden tot het einde van de werken aan dit kruispunt in 2013.

Verkeersverloop

Het autoverkeer dat gewoonlijk de oprit naar de E403/E40 neemt via de Chartreuseweg zal kunnen omrijden naar de oprit die vanuit zijn richting het vlotst bereikbaar is :

- ofwel via de N397-Koning Albert I-laan, komende uit de richting van Brugge Centrum en de omgeving van het station respectievelijk via de Rijselstraat, de Jagersstraat of de Pierssensdreef naar diezelfde N397 komende uit het centrum van Sint-Michiels; omleidingsborden zullen dit ter plaatse verduidelijken

- ofwel via de N397-Autobaan naar de oprit Loppem van de E40, komende uit de richting van Loppem/Zedelgem

- ofwel via de N50-Kortrijkstraat/Gaston Roelandtsstraat naar de oprit van de E40 in Oostkamp, komende van Brugge Oost (Assebroek en Sint-Kruis) en Oostkamp centrum

De afrit Chartreuse, richting Rijselstraat en Heidelbergstraat, komende van de E40/E403 blijft open

Sint-Michiels verlaten via de N31 richting Zeebrugge gebeurt verder tijdelijk via het kruispunt Koningin Astridlaan, in afwachting dat de oprit op de N31 richting Zeebrugge aan het kruispunt met de Koning Albert I-laan ter hoogte van Kinepolis klaar is

(FN-Megedeeld-Bruggge)
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Michiels    Sint-Kruis    Zeebrugge    Sint-Jozef    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag