Verkeer

Herstellingen aan de collector tussen Zandstraat en Bevrijdingslaan

Werken in Brugge tot zaterdag, 25/8/2012:

Brugge, woensdag 25/7/2012. De collector van Aquafin tussen de Zandstraat en de Bevrijdingslaan is aan herstelling toe. Die collector voert afvalwater af en loopt evenwijdig met de N31 Expresweg. Om het water uit de collector tijdens de herstellingswerkzaamheden om te leiden moet eerst evenwijdig aan de bestaande collector een tijdelijke leiding bovengronds worden aangelegd. Enkel ter hoogte van de Legeweg moet deze tijdelijke leiding ondergronds worden aangebracht, zodat het verkeer niet de ganse lange duur van de herstellingswerkzaamheden onderbroken wordt. Om deze tijdelijke collector in de grond te brengen, moet de aannemer wel eerst de rijbaan openbreken, waardoor het verkeer voor een 3-tal weken zal onderbroken zijn in de Legeweg.
Het is aannemer Aswebo nv uit Drongen die de werkzaamheden in opdracht van Aquafin zal uitvoeren.
Terzelfdertijd moet de THV Depret - Aswebo binnen het project van de tunnel en bovengrondse rotonde aan de Legeweg, de oostelijke ventweg van de N31 – dit is de kant Brugge - tussen de Gistelse Steenweg en de Legeweg afsluiten voor het aanleggen van een riolering ter hoogte van de Zandstraat en het aanpassen van de ventweg richting Legeweg.

Van 6 tot 24 augustus

Onder normale weersonstandigheden starten de werkzaamheden op maandag 6 augustus. Het einde is voorzien rond 24 augustus.
Deze werkzaamheden worden in deze periode gepland om enerzijds de soldenperiode van de handelaars niet extra te hinderen en anderzijds om toch nog vóór het schoolverkeer de werkzaamheden te kunnen beëindigen.

Verkeersverloop

De doorsteek op het kruispunt N31-Legeweg wordt afgesloten. Vanaf de Legeweg (beide zijden) kan de N31 bovengronds dus niet gedwarst worden richting Brugge of omgekeerd.
Het verkeer in de Legeweg uit de richting van Jabbeke- Varsenare - het penitentiair complex , zal nog steeds de Legeweg kunnen volgen tot aan de N31 Expresweg, waar het dan verplicht rechtsaf op de tijdelijke ventweg naast de N31 zal kunnen rijden tot aan het kruispunt met de Gistelse Steenweg. Vervolgens kan men via het kruispunt met de Gistelse Steenweg zijn weg verderzetten richting E40/E403 of richting Brugge Centrum.
Let wel : wie vanuit de Legeweg / Zandstraat / Gistelse Steenweg komende uit de richting Sint-Andries Centrum / Jabbeke / Varsenare naar de richting A.Z. Sint-Jan/Zeebrugge wil rijden op de N31, zal eerst nog verder de ventweg moeten volgen tot aan de Torhoutse Steenweg om vervolgens via het kruispunt daar dan terug te keren en de oprit van de N31 richting Zeebrugge te nemen.
Het verkeer in de Legeweg komende van Brugge wordt omgeleid via de Hogeweg, Peter Benoitlaan, rotonde Jan Breydellaan naar de Bevrijdingslaan. Vervolgens kan men via de Bevrijdingslaan de N31 nemen richting E40/E403, en de afrit naar het penitentiair complex om in de Legeweg kant Sint-Andries te komen. Uiteraard kan men ook via de Gistelse Steenweg naar Sint-Andries (Jabbeke - Varsenare) rijden.
Voor wat betreft het afsluiten van de ventweg van de N31 tussen de Gistelse Steenweg en de Legeweg (en bijgevolg ook de oprit naar de N31 richting Zeebrugge ter hoogte van de Zandstraat) wordt het verkeer omgeleid aan de 'Phare' (kruispunt Stationslaan / Torhoutse Steenweg / Gistelse Steenweg) via de Torhoutse Steenweg naar de oprit van de N31 richting Zeebrugge tussen respectievelijk de Torhoutse Steenweg en de Gistelse Steenweg. Een deel van het verkeer tussen de Gistelse Steenweg en de Bevrijdingslaan (Waggelwater, enz...) wordt uiteraard omgeleid via de Bevrijdingslaan.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers blijven hun doorgang in de Legeweg over het kruispunt met de N31 behouden. Het kan dat fietsers op bepaalde momenten zullen moeten afstappen en een 20-tal meter te voet voorbij de werfzone zullen moet stappen met de fiets aan de hand. Er zal steeds een hindernisvrije doorgang langs de werkzaamheden voorzien worden.

De Lijn

Buslijn 9 volgt de normale reisweg tot aan de halte Pauwstraat in de Legeweg, die tijdelijk als terminushalte van deze lijn zal dienst doen. Daar wordt een draaimanoeuvre gemaakt om terug te keren richting Brugge.
Halte Brugge Gevangenis is voor de duur van de werkzaamheden afgeschaft.

Bereikbaarheid

Het penitentiair complex blijft bereikbaar via de Legeweg vanuit Sint-Andries en via de afrit van de N31, komende van Zeebrugge. Er worden omleidingsborden voorzien op de N31, komende van de E40/E403 en in de Legeweg komende van Brugge centrum.

Winkelcentrum Hoge Expres blijft bereikbaar via de Legeweg kant Brugge centrum en via de afrit op de N31, richting Zeebrugge, vlak voorbij de tunnel. Er worden omleidingsborden voorzien voor het verkeer op de N31 komende van Zeebrugge en voor het verkeer komende van Sint-Andries.

Het winkelcomplex dat gelegen is langs de ventweg van de N31 tussen de Zandstraat en de Legeweg langs de kant van Brugge (Fitness Oxygen, Vögele …) zal tijdens een deel van de werkzaamheden enkel bereikbaar zijn via de Zandstraat. Het bestemmingsverkeer voor de Zandstraat en de Legeweg kant Brugge zal omgeleid worden via de Gistelse Steenweg en de Lange Muntstraat.

Ook nog ter info

De termijn voor het uitvoeren van de dringende rioleringswerkzaamheden in de Zandstraat (tussen huizen met nummers 76-100) wordt verlengd tot vrijdag 31 augustus 2012.
De rijrichting ter hoogte van de werkzaamheden werd omgedraaid. Verkeer is nu al mogelijk vanaf het kruispunt Zandstraat-Lange Muntstraat-Noordveldstraat in de richting van de Edward de Jansstraat.
Alle uitgaand verkeer gebeurt via de Edward de Jansstraat.
De rijrichting tussen de Edward de Jansstraat en het kruispunt Zandstraat-Lange Muntstraat-Noordveldstraat werd dus gewoon omgedraaid.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    Zeebrugge    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag