Nieuws uit de Brugse regio

Jasper Pillen wil duidelijker aanduidingen eenrichtingsverkeer voor fietsers in Steenstraat


Audio Reportage

Jasper Pillen wil duidelijker aanduidingen eenrichtingsverkeer voor fietsers in Steenstraat
Brugge, woensdag 22/8/2012. Open Vld'er Jasper Pillen gaat de burgemeester en de korpschef van de Brugse Politie verzoeken om extra toezicht in te voeren om fietsers te sensibiliseren over het eenrichtingsverkeer in de Steenstraat en Zuidzandstraat. "Tijdens deze zomermaanden wordt het eenrichtingsverkeer massaal, vooral door toeristen, genegeerd. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Deze morgen nog werd een dame aangereden door Spaanse toeristen."

Unieke situatie

"Tweerichtingsverkeer in het overgrote deel van de binnenstad is logisch en correct. Maar door de smalle as Zuidzandstraat Steenstraat is dit, onder meer door het grote aantal bussen, onmogelijk" meent Pillen, maar helaas is de aanduiding van dat eenrichtingsverkeer verre van duidelijk. Het bord op de hoek van de Markt en de Steenstraat moet duidelijker worden geplaatst en mag misschien ook wel wat groter. Dit bord staat nu te ver verwijderd van de eigenlijke ingang van de straat en valt nauwelijks op tussen publicitaire borden.

Geen boetes


Het is niet de bedoeling om toeristen met een boete naar huis te sturen zegt Pillen, maar politieagenten en stadswachten zouden de fietsers wel steevast moeten wijzen op het eenrichtingsverkeer.

(FN-Meegedeeld-Open VLD)

FN
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Open VLD    Jasper Pillen    Verkiezingen    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag