Nieuws uit de Brugse regio

Tot 14 oktober: het rapport van de Brugse politiek

Tot 14 oktober: het rapport van de Brugse politiek
Brugge, maandag 27/8/2012. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober publiceren wij rechts op onze pagina het rapport van de Brugse politici: de resultaten van hun toegangsexamens voor de nieuwe legislatuur. Van enkele Brugse politici van alle partijen die straks echt meedoen aan de verkiezingen hebben we de politieke activiteit de voorbije jaren beoordeeld. Met één enkel cijfer en een korte motiverende tekst – zo hoort dat op een rapport schijnt het – kan elke Bruggeling dan nagaan wat wij, die de voorbije jaren steevast de Brugse gemeenteraadszittingen bijwoonden, vinden van hoe de politici het daar en daarrond doen. Dat gebeurt steeds met een knipoog, neem het vooralniet allemaal te erieus.

Postjespakkers

Op het rapport zult U ook kunnen lezen wat die politici nog allemaal doen naast hun gemeenteraadslid, schepen of burgemeester zijn zodat U op basis daarvan een inschatting kunt maken over wie verdient (her) verkozen te worden of niet. We geven trouwens niet alleen de huidige raadsleden punten, maar ook enkele andere kandidaten. Niet alle kandidaten overigens: wie we nog nooit politiek bezig zagen kunnen we moeilijk punten geven.

Objectief?

Ons rapport is helemaal niet objectief. Dat zou ook niet kunnen want de kandidaten moesten geen examen afleggen. We hebben niet het aantal voorstellen of interpellaties nageteld of hoeveel keer de raadsleden te laat waren op de gemeenteraad, hoewel dergelijke zaken in sommige gevallen wel in de motivering worden vermeld, wanneer we ze relevant vinden. De raadsleden zelf zullen ongetwijfeld stellen dat het duidelijk is dat de meester zijn favorieten heeft, en wie weet is dat wel zo, maar... de eindscore geeft U later in het stemlokaal, met misschien wel met wat meer – in elk geval andere – kennis over de kandidaten.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Politiek    CD&V    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Hilde Decleer    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag