Nieuws uit de Brugse regio

Boomverjonging voor Sint Kruis

Boomverjonging voor Sint Kruis
Brugge, zondag 2/9/2012. In de wijk Malehoek in Sint-Kruis plant de Groendienst een verjonging van het bestaande bomenbestand.
In de Raadsherenlaan verdwijnen er esdoorns aan de zijde met oneven nummers. De zieke lijsterbessen maken plaats voor sierkersen.
De bomen in de Schepenbankstraat, ter hoogte van huisnummers 10-20, verdwijnen. Er komen zuilvormige rode esdoorns. De plantvakken worden opnieuw ingezaaid.
Alle sierkersen en berken in de Poortersstraat (foto) worden ook verwijderd. Ook hier plant de Groendienst zuilvormige rode esdoorns tussen de huisnummers 35-47 en de huisnummers 38-48. De plantvakken worden ingezaaid. In de smalle plantvakken komen geen nieuwe bomen, maar bodembedekkende heesters en vaste planten.
In de Schoutstraat worden de vederesdoorns vervangen door zuilvormige haagbeuken.
Na de wegeniswerken in de Forestierstraat maken de vederesdoorns plaats voor nieuwe zuilvormige haagbeuken. De vederesdoorns tonen immers een verminderende vitaliteit en bij diverse bomen zijn de boomtoppen afgestorven.
Ook in de Twaalf Gemeten ruimen de veldesdoorns plaats voor sierkersen. De groenzones worden opnieuw ingezaaid.
In de Stoppelbilk ten slotte komen er sierkersen ter vervanging van de zieke lijsterbessen. De groenzones worden opnieuw ingezaaid.
Nog Sint-Kruis, in de Markgraafstraat, komen er na de wegeniswerken pluimessen. De Groendienst zal de huidige berken rooien.

De omwonenden krijgen de kans om de plannen, opgemaakt door de Groendienst, te bekijken en om eventueel opmerkingen te geven. De plannen zijn te bekijken bij de Groendienst, de Communicatiedienst en de betrokken gemeenteafdelingen.

Internetgebruikers kunnen de plannen ook op de website raadplegen. Ga naar bewonersinfo > Informatie en inspraak > Ontwerpplannen ter inzage.

Wie meer deskundige info wenst, kan zich wenden tot Marieke Dhaeze van de Groendienst en ontwerpster van de plannen. Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 11.45 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, tel. 050 32 90 26, marieke.dhaeze@brugge.be

De inzageperiode loopt nog tot en met 17 september.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Contacteren via mail marieke.dhaeze@brugge.be
Meer over Milieu    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag