Verkeer

Afwerking kruispunt Legeweg met N31 Expresweg

Werken in Brugge tot dinsdag, 30/10/2012:

Brugge, zondag 26/8/2012. De werken op het kruispunt N31 met de Legeweg lopen op hun einde. De tunnel onder de Legeweg is reeds een tijdje open; er rest nu nog de aannemer THV Depret - Aswebo om de ventwegen naast de N31, de rotonde boven de tunnel en de aansluiting met de Legeweg zelf af te werken of te verwezenlijken. Daar gaat nu ongeveerd de tweede fase van de afwerking in:

Fase 2
aansluiting van de Legeweg naar de nieuwe rotonde + aanleggen van de ventwegen tussen de N31 (Spoorwegbrug) en de Legeweg.

Verkeersverloop fase 2:
tot 31/08/2012 is de Legeweg nog onderbroken in beide rijrichtingen ter hoogte van het kruispunt met de N31; enkel fietsers en voetgangers kunnen door.
Vanaf 03/09/2012 kan het verkeer in één rijrichting over de N31 rijden, nl vanuit Brugge naar Sint-Andries. Vanaf 12/09/2012 zou het in principe dan terug mogelijk zijn om vanuit Sint-Andries naar Brugge te rijden.

vanaf 12/09/2012 tot 21/09/2012 wordt de tijdelijke afrit naar het PCB, komende van Zeebrugge, onderbroken en zal het verkeer omgeleid worden via de Bevrijdingslaan, Jan Breydellaan, Peter Benoitlaan en Legeweg.

Tijdens de werken zal er toezicht op de omleidingswegen worden voorzien, en indien nodig zal op kritieke punten het verkeer tijdens de spits geregeld worden door de politie.

Vanaf 21 september zullen alle ventwegen op de N31 van en naar de Legeweg opengesteld zijn voor het verkeer.

Tegen eind september zal de rijbaan in de Legeweg volledig afgewerkt zijn.

Tegen eind oktober zullen alle voetpaden en fietspaden langs de ventwegen en langs de Legeweg volledig aangelegd worden.

Met andere woorden: vanaf eind oktober zullen in principe alle wegeniswerken achter de rug zijn!

(FN-Meegedeeld-AWV)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    Sint-Michiels    Zeebrugge    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag