Verkeer

Verkeersmaatregelen loopwedstrijd Dwars door Sint-Kruis

Werken in Brugge tot zaterdag, 15/9/2012:

Brugge, donderdag 13/9/2012. Op zaterdag 15 september a.s. organiseert Atletiekclub Sodibrug - de atletiekclub van Stad Brugge - voor de achtste keer op rij de stratenloop 'Dwars door Sint-Kruis' tijdens de gemeentefeesten. De eerste loopwedstrijd start om 13.00 uur in de Blauwkasteelweg en het einde van alle wedstrijden is voorzien om 17.00 uur.

De stratenlopen (voor de volwassenen) vinden plaats langs de volgende straten: Blauwkasteelweg, Julius Delaplacestraat (tussen Blauwkasteelweg en Moerkerkse Steenweg), Moerkerkse Steenweg (tussen de Julius Delaplacestraat en de Boogschutterslaan), Polderstraat (tussen Moerkerkse Steenweg en Bisschopsdreef), Bisschopsdreef (tussen Polderstraat en De Paallanden), De Paallanden, Dr. Zamenhoflaan, De Paallanden (tussen Dr. Zamenhoflaan en Bisschopsdreef), Bisschopsdreef (tussen De Paallanden en Gemeneweideweg-Noord), Gemeneweideweg-Noord (tussen Bisschopsdreef en Aardenburgseweg), Aardenburgseweg (tussen Gemeneweideweg-Noord en Polderstraat), Polderstraat (tussen Aardenburgseweg en Zuidervaartje), Zuidervaartje, Wiedauwbos (gedeeltelijk) en Geralaan (tussen Wiedauwbos en Van Zuylen).
De vermelde straten worden op zaterdag 15 september vanaf 13.00 tot 17.00 uur verkeersarm, dit betekent dat eens de lopers voorbij zijn, de signaalgever aangeeft wanneer er weer verkeer toegelaten is op vermelde wegen, weliswaar enkel in de looprichting van de stratenloop.

Parkeerverbod

Er geldt ook een parkeerverbod van 7.00 tot 17.30 uur in de Blauwkasteelweg, in de Moerkerkse Steenweg (tussen de Prins Leopoldstraat en het rond punt met de Boogschutterslaan), in de Polderstraat (tussen het rond punt Boogschutterslaan/Moerkerkse Steenweg en Bisschopsdreef), in de Paallanden, in de Dr. Zamenhoflaan en in de Geralaan (tussen het Wiedauwbos en de Gulden Kamer beide zijden).

De Lijn op zaterdag 15 en zondag 16 september

De bussen van De Lijn, namelijk de lijnen 16, 11, 10 en 6 volgen een alternatieve route naar aanleiding van deze loopwedstrijd op zaterdag 15 september. Ook op zondag 16 september a.s. volgen de bussen van De Lijn deze hieronder vermelde trajecten omwille van de kermisactiviteiten, taptoe en rommelmarkt.

Lijn 6 (station centrum (Wollestraat) Sint-Kruis (Malehoek))
- vr 13.30 uur tot ongeveer n 19.00 uur: de bus volgt de normale reisweg
- tussen 13.30 en ongeveer 19.00 uur:
- route in beide rijrichtingen
De bus volgt de normale reisweg tot de bushalte 'Kruispoort' en rijdt vanaf daar via de Maalse Steenweg naar de Doornhut. Vanaf de Doornhut volgt de bus de normale reisweg.
- de bushalten
De bushalten 'Brugse Metten', 'Sint-Kruis kerk', 'Brieversweg', 'Mexico' en 'Doornhut' zijn tijdelijk afgeschaft. De haltes op de wegomlegging doen dienst als vervangingshaltes. De bushalte 'Doornhut' (normaal gelegen in de Moerkerkse Steenweg) krijgt een vervangende halte in de Doornhut zelf, tussen het kruispunt Doornhut/Brieversweg en het rond punt met de Moerkerkse Steenweg. Dit is een halte van de lijn 62 (Brugge Moerkerke Middelburg).

Lijn 10 (station Assebroek Bloso Sint-Kruis kerk)
- vr 13.30 uur tot ongeveer n 19 uur: de bus volgt de normale reisweg
- tussen 13.30 uur en ongeveer 19.00 uur:
- route
De bus volgt, komende van het station, de normale reisweg tot de bushalte 'Watertoren'. Deze halte wordt de eindhalte.
De busreizigers wachten het vertrekuur van de bus af aan de halte 'Watertoren' en de bus rijdt via de Leopold Debruynestraat, de Prins Leopoldstraat en de Maalse Steenweg terug naar de normale reisroute.
- de bushalten
De bushalten 'Keizerstraat' en 'Sint-Kruis kerk' zijn tijdelijk afgeschaft.
Lijn 11 (station centrum Assebroek Peerdeke Sint-Kruis Mariawende)
- vanaf ongeveer n 19.00 uur: de bus volgt de normale reisweg
- vanaf aanvang dienst 's morgens tot ongeveer 19.00 uur:
- route
De bus rijdt in de richting naar Sint-Kruis vanaf het kruispunt Brieversweg/Doornhut, linksaf in de Brieversweg tot aan de Moerkerkse Steenweg en gaat daar rechtsaf naar de voorziene wachtzone juist voorbij de halte 'Brieversweg' (tijdelijke eindhalte). De busreizigers wachten het vertrekuur van de bus af en de bus zet de normale reisweg verder.
Lijn 16 (station centrum (Wollestraat) - Sint-Kruis (Dampoortkwartier))
- vr 13.30 uur en n ongeveer 19.00 uur.
- route in de richting Van Zuylen en bushalten
De bus volgt de normale reisweg tot de halte 'Sint Kruis kerk', gaat via de rotonde terug naar de Julius Delaplacestraat en neemt verder de normale reisweg.
De bushalten 'Mariawende' en 'Blauwkasteel' worden tijdelijk afgeschaft.
- route in de richting naar Brugge en bushalten
De bus volgt dezelfde omleiding zoals hierboven beschreven maar dan in omgekeerde richting.
De bushalten 'Mariawende' en 'Blauwkasteel' worden tijdelijk afgeschaft.
- tussen 13.30 uur en ongeveer 19.00 uur.
- route in de richting naar Van Zuylen en bushalten
De bus rijdt vanaf de Kruispoort via de Ring naar de Dampoort, Dampoortstraat, Julius Dooghelaan, Karel van Manderstraat tot aan de rotonde aan de Damse Vaart en terug naar de tijdelijke eindhalte ter hoogte van de Geralaan.
De bushalten 'Brugse Metten', 'Sint-Kruis kerk', 'Mariawende', 'Blauwkasteel', 'Tuiniersstraat', 'Julius Dooghelaan', 'Genadedal' en 'Van Zuylen' worden tijdelijk afgeschaft.
Er zijn drie tijdelijke vervangingshalten voorzien: n aan de parkeerstrook Buiten de Kruispoort, n in de Julius Dooghelaan zelf (richting terminus) voor de halte 'Julius Dooghelaan' (normaal gelegen in de Dampoortstraat) en n voor de halte 'Genadedal' in de Karel van Manderstraat.
- route in de richting naar Brugge en bushalten
De bus volgt dezelfde omleiding zoals hierboven beschreven maar dan in omgekeerde richting.
Voor meer informatie neem contact op met De Lijn: t 059 56 54 60 of t 070 220 200.

Tijdelijke hinder

Door dit evenement kan er tijdelijk hinder zijn bij de bereikbaarheid van de woning. Er wordt aan de betrokken bewoners gevraagd rekening te houden met het verkeersarme karakter en met het parkeerverbod zodat zowel de bewoners, als de lopers, zo weinig mogelijk hinder ondervinden tijdens de wedstrijd ?

Meer info

Voor meer informatie over de stratenloop kan men steeds terecht bij de heer Paul Meulebrouck (t 0498 227 479) of via www.acsodibrug.be.
Bij verkeersproblemen vr aanvang van de wedstrijd neemt men contact op met de heer commissaris John Neyt, Politie Sint-Kruis t 050 47 28 65. Ervaart men verkeersproblemen tijdens de loopwedstrijd neem dan contact op met het hoofdcommissariaat in de Hauwerstraat: t 050 44 88 44.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.acsodibrug.be
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Eenmalig    Verkeer    Sport    Kinderen    Jongeren    Evenementen    Mobiliteit    Sint-Kruis    Politie en Gerecht    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag