Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw stadspark in de Katelijnestraat


Audio Reportage

Nieuw stadspark in de Katelijnestraat
Brugge, vrijdag 14/9/2012. Het Brugse college van burgemeester en schepenen heeft groen licht gegeven, om de binnentuin van het voormalig klooster van de Redemptoristinnen, gelegen in de Katelijnestraat, voor een symbolische euro aan te kopen. De firma Katelijne nv mag het kloosterpand verbouwen en woonfuncties creŽren. De stad wordt echter eigenaar van het park.

Buurtparkje

"Het gaat om een zeer waardevolle site. Het belang van de tuin wordt bepaald door de grootte van de open ruimte en door zijn ligging middenin dichtbevolkt gebied. De groendienst zal het groene erfgoed invullen en herbestemmen. Er wordt voorzien om het grootste deel van de tuin 's nachts af te sluiten, zoals we dat nu doen in het Sebrechtspark," zegt schepen Franky Demon (CD&V).

De groendienst raamt de heraanleg van de tuinen op 205.000 euro. "Door deze tuin aan te kopen wordt ook in de toekomst gegarandeerd, dat de tuin groen blijft", besluit Demon. Wat de toekomst wordt van een paar fraaie historische gebouwtjes rond de binnenkoer (foto) is nog niet duidelijk...

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Ruimtelijke Ordening    Milieu    Politiek    CD&V    Franky Demon    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag