Cultuur en evenementen

5 jaar Brugs Fantastisch Film Festival Razor Reel

Op de agenda voor Brugge tot zaterdag, 3/11/2012:

Audio Reportage

5 jaar Brugs Fantastisch Film Festival Razor Reel
Brugge, woensdag 24/10/2012. Op 25 oktober start het Brugs Fantastisch Film Festival Razor Reel haar vijfde editie. Het festival is in de voorbije 5 jaar echt volwassen geworden en heeft een eigen plek in de Vlaamse filmscene weten te vinden. In tien dagen brengen de initiatiefnemers een 50-tal langspeelfilms voor de fans van het fantastische genre. Na de aftrap op 25 oktober in Kinepolis zijn alle andere films, waaronder heel wat Belgische en Europese premières in Cinema Liberty te zien.

Meer dan film alleen

Het festival biedt in CC De Biekorf ook een gevuld parcours aan kortfilms, waarvan een selectie genomineerd is voor de prestigieuze Europese Fantastische Kortfilm Mélièsprijs. Al deze shorts, binnen en buiten competitie, zijn gratis te bezichtigen. Er staat in de Biekorf ook een symposium gepland rond het thema 'End of the World' en een retrospectief rond de koning van de special effects Ray Harryhausen. De festivalervaring staat zeker ook centraal op de retronight waarbij smokings en cocktailjurken de James Bond parodie 'Casino Royale' de nodige glitter en glamour moeten geven. De XPO ART Xpositie wil het werk van creatieve filmpostermakers tonen en de Stad Brugge organiseert samen met het festival de feestelijke uitreiking van de Fantasy Strijd schrijfwedstrijd. De werken van de winnaars van die wedstrijd zullen worden gebundeld in het boek 'Fantastisch Strijdtoneel'. Een heuse fantasy beurs met literatuur, gadgets, dvd's, roleplaying, moet de zaak compleet maken… Of niet: de meest hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis toveren een glimlach op 'Cinema Curioso' . Al deze events zijn gratis te bezoeken in CC De Biekorf.

Het andere festival

Organisator Patrick Van Hauwaert stelt vast dat Razor Reel intussen een vaste waarde geworden is en dat er zelfs met dat andere veel grotere Cinema Novo gaandeweg een soort kruisbestuiving is ontstaan en hij verwacht dat zal blijken dat Brugge zeker groot genoeg is voor twee zeer verschillende festivals die echter ondanks die verschillen soms gelijkaardige en zelfs dezelfde films tonen en bijwijlen hetzelfde publiek weten te bekoren...

Fantastisch Film Festival Razor Reel
Van 25 oktober tot en met 03 november
Kinepolis, Cine Liberty, Biekorf

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.rrfff.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Doorlopend    Jongeren    Foto    Kunst    Tentoonstelling    Film    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag