Verkeer

Heraanleg kruispunt N31 met de Legeweg bijna af

Werken in Brugge tot zaterdag, 10/11/2012:
Heraanleg kruispunt N31 met de Legeweg bijna af
Brugge, woensdag 24/10/2012. Dezer dagen worden de laatste elementen uitgevoerd van dit project van de Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, dat de N31 Expresweg via een tunnel onder de Legeweg voert en via een rotonde boven de N31 voor een vlotte verkeersafwikkeling tussen Sint-Andries en West-Brugge moet zorgen. De werkzaamheden werden aangevat in augustus 2010 en zullen dus in totaal iets meer dan twee jaar geduurd hebben.

Gisteren en eergisteren is de ventweg van de N31 komende van Zeebrugge en rijdend naar de rotonde van de Legeweg geasfalteerd en werd ook in de Legeweg, kant Sint-Andries de aansluiting met de rotonde geasfalteerd.

Tot en met vrijdag 26 oktober zal de aannemer THV Aswebo-Depret alles in het werk stellen om ook de wegenis in de Legeweg aan de kant van Brugge Centrum aan te leggen. Daar wordt deze week dus nog de fundering aangebracht en vervolgens het asfalt, zowel de onderlagen als de toplaag. Voorlopig is het enkel mogelijk om vanuit Brugge naar Sint-Andries te rijden in de Legeweg kant Brugge. Op vrijdag zal echter ook deze beweging tijdelijk niet mogelijk zijn omwille van de asfalteringswerken aan de toplaag in beide rijrichtingen. Het verkeer zal tijdens de asfalteringswerkzaamheden worden omgeleid enerzijds via de Bevrijdingslaan en anderzijds via de Gistelse Steenweg naar de N31 en Sint-Andries.

Behoudens onvoorziene omstandigheden is het dus de bedoeling om tegen zaterdag 27 oktober alle verkeersbewegingen van en naar de rotonde mogelijk te maken. Dit geldt zowel op de Legeweg zelf als op de ventwegen van de N31.

Vanaf volgende week zal de aannemer zich verder concentreren op het afwerken van de fietsverbindingen en de voetpaden. Tegen half november zouden alle wegeniswerkzaamheden dan moeten afgerond zijn..

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    Zeebrugge    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag