Verkeer

Rioleringswerkzaamheden in de Marcus Laurinstraat in Sint-Kruis starten op 5 november

Werken in Brugge tot vrijdag, 21/12/2012:
Rioleringswerkzaamheden in de Marcus Laurinstraat in Sint-Kruis starten op 5 november
Brugge, zondag 4/11/2012. De Stad voorziet een heraanleg van een gedeelte van de Dampoortstraat en van een gedeelte van de Marcus Laurinstraat. Hieronder volgt info over de geplande rioleringswerkzaamheden en een stand van zaken van de werkzaamheden aan de nutsleidingen. De rioleringswerkzaamheden en heraanleg start op 5 november in de Marcus Laurinstraat (fase 1).

De rioleringswerkzaamheden en de heraanleg starten op 5 november a.s. in de Marcus Laurinstraat, tussen de Dampoortstraat en de Brugse-Mettenstraat. De NV Verhelst Aannemingen uit Oudenburg staat in voor de uitvoering. De aannemer hoopt op 21 december a.s. klaar te zijn met deze fase.

Verkeersverloop

Tijdens de rioleringswerkzaamheden en de heraanleg is de Marcus Laurinstraat, tussen de Dampoortstraat en de Brugse-Mettenstraat (beide kruispunten inbegrepen), volledig voor het verkeer onderbroken.
Hierdoor worden de volgende straten doodlopend:
de Marcus Laurinstraat, ter hoogte van de Brugse-Mettenstraat
de Brugse-Mettenstraat, ter hoogte van de Marcus Laurinstraat
de Dampoortstraat, ter hoogte van de Marcus Laurinstraat
In de Brugse-Mettenstraat wordt het verkeer in beide rijrichtingen toegelaten.
Er is een omleiding voorzien via de Julius Delaplacestraat.
Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen altijd gebruik maken van de straat waar er gewerkt wordt.
Er geldt een parkeerverbod in de straat en garages zijn niet bereikbaar.

Nutsleidingen

Ondertussen werden al een groot deel van de nutsleidingen aangepast en vernieuwd waar nodig. Tot eind december werkt aannemer Casteleyn en zonen NV uit Meulebeke nog aan de nutsleidingen in de Dampoortstraat, vanaf de Marcus Laurinstraat tot de Julius Delaplacestraat (fase 2b en 3). Waar de nutsmaatschappijen hebben gewerkt, gebeurt er een voorlopige herstelling van het wegdek.

Tijdens de weekdagen is daarom alle verkeer (met uitzondering van het fietsverkeer) in de betrokken zone verboden. In het weekend is er plaatselijk verkeer toegelaten. Er is een omleiding voorzien via de Buiten Kruisvest (R30 of Ring) voor het verkeer komende uit de richting Sint-Kruis en voor het verkeer komende van de Buiten Kruisvest via de Julius Delaplacestraat.

Garages niet bereikbaar

Waar de aannemer van de nutsmaatschappijen werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. De wagen moet tijdig ergens anders geplaatst worden.
Tijdens de rioleringswerkzaamheden zijn de garages absoluut niet bereikbaar.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag