Cultuur en evenementen

Brugge doet mee met Music For Life

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 21/12/2012:
Brugge doet mee met Music For Life
Brugge, dinsdag 11/12/2012. Zoals de traditie het wil, heeft in de twee weken voor kerst Music for Life van Studio Brussel plaats: de jaarlijkse actie ten voordele van een stille ramp – een wereldprobleem dat weinig aandacht in de media krijgt. Dit jaar staat het thema DEMENTIE in de kijker. Een aandoening die hoe langer hoe meer van zich laat horen in onze steeds meer vergrijzende samenleving. In Brugge alleen, wonen er nu al 2.000 personen met de ziekte.

Anders dan de voorbije jaren is dat in de actie fondsenwerving en het zogenaamde 'glazen huis' niet meer centraal staan. Het nieuwe concept draait voornamelijk rond bewustmaking, solidariteit en het doorbreken van het taboe rond dementie.

Brugge samen met Foton

Omdat de stad Brugge als dementievriendelijke stad deze actie niet zomaar wil laten voorbijgaan, organiseert het stadsbestuur samen met het Expertisecentrum Dementie Foton, een bewustmakingsmoment op de Burg op vrijdag 21 december 2012 tussen 15.00 en 16.45 uur. Diverse optredens van onder meer het Brugse Fotonkoor (koor met mensen met dementie en hun partner, zoon, dochter, vriend(in)…) en van actrice en chansonnière, Leen Persijn, worden er afgewisseld met getuigenissen over dementie. Radio- en tv-stem Christina Van Geel praat het geheel aan elkaar.

Draag je 'Music for Life' een warm hart toe? Ken je iemand met dementie? Werk je met personen met dementie? Laat dan zien dat je 'Music for life' steunt en kom op 21 december naar de Burg!
Heb je een 'Music for Life –badge'? Vergeet deze niet op te spelden, want de eerste 20 bezoekers aan de warme-dranken-tent krijgen een bedanking!

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Rock/Pop/...    Evenementen    Sint-Andries    Sociaal    Zorg    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag