Nieuws uit de Brugse regio

Jong-Socialisten opgetogen met afschaffing alcoholverbod

Jong-Socialisten opgetogen met afschaffing alcoholverbod
Brugge, maandag 17/12/2012. De Brugse Jong-Socialisten reageren erg opgetogen op het voornemen om het alcoholconsumptieverbod op de openbare weg af te schaffen. Dit maakten ze kenbaar op de jaarlijkse debatavond van de Jong-Socialisten "Café Rouge" waar schepenen Franky Demon (CD&V) en Annick Lambrecht (sp.a) geruchten in die zin bevestigden.

Fout ingezien

"Vanaf de invoering van het verbod wisten we dat dit bedoeld was om jongeren en studenten te viseren en dit voor Brugge een uitermate slechte zaak was," legt Brecht Vermeire uit, "we zijn dan ook heel blij dat de twee beleidspartijen dit tijdig hebben ingezien en wij zijn vooral opgetogen dat onze moederpartij sp.a erg consequent handelt: de afschaffing van het verbod was één van de verkiezingsbeloften waarmee de Jong-Socialisten en de sp.a samen naar de kiezer zijn getrokken, we zijn dan ook fier dat we deze belofte hebben kunnen waarmaken nog voor de volgende legislatuur is begonnen."

Eis burgemeester

Het verbod werd destijds overigens vrijwel eenparig goedgekeurd na naar verluidt bijzonder stevige druk van burgemeester Patrick Moenaert, die eenheid binnen de meerderheidspartijen had geëist. Enkel Ann Minne Soete van N-VA was uiteindelijk tegen het plan.

Meer moois?

"Uiteraard is hiermee de kous nog niet af, integendeel. Brugge moet zich naar de toekomst toe terug willen profileren als een jonge en verfrissende stad, de stad moet hierop blijven inspelen door maatregelen te nemen die het uitgaansleven bevorderen, niet beknotten," stelt Brecht Vermeire...

(FN-Meegedeeld-sp.a/Foto: FN)FN
Meer over Jongeren    Politiek    CD&V    sp.a    Franky Demon    Annick Lambrecht    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag