Nieuws uit de Brugse regio

Bepaal zelf waar je heen wil op Open Monumentendag

Bepaal zelf waar je heen wil op Open Monumentendag
Brugge, woensdag 30/1/2013. Bruggelingen kunnen de komende weken zelf mee bepalen welke locaties op Open Monumentendag tegankelijk zullen zijn. Met deze vorm van inspraak hoopt het stadsbestuur nog meer interesse te kunnen wekken voor wat nu reeds een hoogdag is in de Brugse kalender.

25 jaar

"Op zondag 10 september 1989 beleefde Brugge haar eerste Open Monumentendag, toen met een stadswandeling in het Ezelstraatkwartier en het bezoek aan enkele belangrijke gebouwen in die wijk. Het evenement is echter gestaag gegroeid en dit jaar vieren we de 25ste Open Monumentendag," telt schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon (CD&V). Daarom plannen we graag iets speciaals en voor het beste van 25 jaar OMD krijgt de Bruggeling inspraak. In de voorbije 24 jaar waren meer dan 550 sites en tal van mooie tentoonstellingen te bezoeken en werden tal van themawandelingen en fiets- en boottochten georganiseerd door de Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing samen met vele erfgoedpartners in de stad. Dit jaar willen we het programma van deze hoogdag van het lokaal onroerend erfgoed samenstellen in samenspraak met de inwoners van onze mooie stad. Het is immers zo dat ruim 65 % van de bezoekers uit Brugge en de bredere rand afkomstig is".

Hoe

"Men kan een briefje sturen naar de Dienst Monumentenzorg, Oostmeers 17 te Brugge of mailen naar monumentenzorg@brugge.be om favoriete OMD-locaties of –activiteiten uit de voorbije jaren voor te stellen. De Dienst Monumentenzorg zal daarna alles in het werk stellen om deze locaties opnieuw open te stellen of de gekozen activiteiten opnieuw te organiseren. De voorkeurlijst zal nadien ook gepubliceerd worden. Dit jaar gaat Open Monumentendag door op 7 en 8 september 2013," besluit Franky Demon.

(FN-Meegedeeld-FD/Foto: Brugge)
Contacteren via mail monumentenzorg@brugge.be
Meer over Ruimtelijke Ordening    Geschiedenis    Techniek    Evenementen    Politiek    CD&V    Franky Demon    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag