Verkeer

Werken in Grote Moerstraat tussen Gistelse Steenweg en Zandstraat

Werken in Brugge tot vrijdag, 17/5/2013:

Brugge, zaterdag 2/3/2013. Eind vorig jaar werden er werkzaamheden aangekondigd in de Grote Moerstraat, in het gedeelte tussen de Gistelse Steenweg en de Zandstraat.

De BVBA Verkinderen uit Eernegem kreeg nu opdracht van de Stad Brugge om deze werkzaamheden uit te voeren en zal, zonder onvoorziene (weers)omstandigheden), op maandag 4 maart van start gaan met de opbraak van de voetpaden, greppels en boordstenen.
De opritten blijven in deze fase nog behouden.

Op dinsdag 5 maart kunnen de nutsmaatschappijen van start gaan.
Er zal van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om een aantal nutsleidingen in de straat te vernieuwen. De nutsmaatschappijen hebben hun leidingen nagezien en zowel door Eandis als door Belgacom zijn er werkzaamheden nodig. Beide nutsmaatschappijen werken met dezelfde aannemer.
Eandis voorziet werkzaamheden aan de openbare verlichting en brengt de laagspanning ondergronds. Het verwijderen van de gasleiding in de rijweg wordt op een later tijdstip bekeken in het dossier onderhoud van asfaltwegen.
Belgacom legt een nieuwe leiding aan.
Voor deze werkzaamheden - verwijderen van de oude leidingen, aanleg van de nieuwe leidingen en de overkoppeling naar de woningen - zijn in totaal een zestal weken voorzien.

Op 22 april zal de BVBA Verkinderen dan met de eigenlijke heraanleg van de voetpaden (grijze betonstraatstenen 22/22/8), de boordstenen en de greppels starten. Hiervoor zijn 20 werkdagen voorzien. Als alles dus volgens schema verloopt, zijn de werkzaamheden achter de rug rond half mei 2013.

In het gedeelte van de Grote Moerstraat tussen de Gistelse Steenweg en de Zandstraat zal er enkel plaatselijk verkeer voor de bewoners toegelaten worden.
Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oud-Strijderslaan.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag