Verkeer

Herstel van het wegdek aan en onder de Kruispoort

Werken in Brugge tot maandag, 15/4/2013:
Herstel van het wegdek aan en onder de Kruispoort
Brugge, vrijdag 29/3/2013. Het stadsbestuur gaf de nv Verkinderen Aannemingen uit Eernegem de opdracht het beschadigde en verzakte stuk wegdek in kasseien, aan en onder de Kruispoort, dit is het poortgebouw aan de brug voor het inkomend verkeer, op te breken en heraan te leggen. Als gevolg hiervan kan het wegverkeer tijdelijk deze brug niet meer gebruiken om de stad binnen te komen.

Onder normale omstandigheden start de aannemer met zijn taak op dinsdag 2 april. Rekening houdend met de uithardingstijd van het nieuwe wegdek kan het verkeer vanaf maandag 15 april in de vroege morgen terug op de normale manier verlopen.

Om het inrijdend verkeer niet te onderbreken en de Langestraat en het Gerechtshof bereikbaar te houden wordt als tijdelijke maatregel op de Kruispoort I (de brug kant Gentpoort) het verkeer in beide richtingen toegelaten. Het is echter enkel het verkeer van de ring R30, dat komt vanuit de richting Dampoort/Moerkerkse Steenweg dat hier via de brug de stad zal kunnen inrijden. Het verkeer op de ring R30 vanuit de richting Gentpoort volgt verplicht de ring richting Dampoort, het verkeer vanop de Maalse Steenweg volgt ofwel de bypass rechtsaf richting Dampoort of rijdt linksaf richting Gentpoort – Katelijnepoort. Het uitgaand verkeer op Kruispoort 1 gebruikt alleen de rechterrijstrook. Fietsers moeten nog steeds ter hoogte van Kruispoort 2, naast het poortgebouw, de stad in. Ze verlaten de stad via de rechterrijstrook van Kruispoort 1. Voetgangers kunnen in en uit op beide bruggen.

Het verkeer dat de stad binnenkomt via de Kruispoort 1, kan zowel rechtsaf richting Langestraat/Kruisvest als linksaf richting gerechtsgebouw/Kazernevest/Bilkske. In de Langestraat, tussen de Bapaumestraat en de Kazernevest/Kruisvest wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd met toegelaten rijrichting naar de Hoogstraat toe. Dit betekent dat het verkeer vanop de as Peterseliestraat/Kruisvest via de Bapaumestraat nog enkel richting centrum kan rijden, en niet meer de stad kan verlaten via de Kruispoort, noch naar de Kazernevest kan.

Om de hinder te beperken, worden er nog bijkomende maatregelen genomen:
De spertijd voor het draaien van de bruggen wordt voor de duur van de werkzaamheden zowel 's morgens als 's avonds met een kwartier uitgebreid. Dit betekent dat de bruggen niet mogen gedraaid worden tussen 7.45 en 8.30 uur, tussen 11.55 en 12.25 uur, en tussen 16.45 en 17.30 uur. Buiten deze spertijden zal het scheepvaartverkeer een normaal verloop kennen.
De fasering van de lichten op de ring R30 – de tijd dat ze op rood of groen staan – wordt aangepast in functie van de nieuwe verkeerssituatie.
Er wordt signalisatie verderop aangebracht zodat het verkeer komende van de Generaal Lemanlaan en de Baron Ruzettelaan aangeraden wordt het centrum binnen te rijden via de Katelijnepoort (of desgevallend de Bargeweg).
Op de dynamische borden langs de ring R30, die de toestand van de bruggen aangeven, zal naast 'Kruispoort' het verkeersteken met toegangsverbod worden afgebeeld.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    Sint-Jozef    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag