Cultuur en evenementen

Vernieuwde Strandloop Zeebrugge dit jaar over Saint George's Day-wandeling

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 5/7/2013:
Vernieuwde Strandloop Zeebrugge dit jaar over Saint George's Day-wandeling
Brugge, woensdag 8/5/2013. De Strandloop Zeebrugge ondergaat in 2013 enkele drastische wijzigingen. Het loopevenement schuift niet enkel vooruit op de kalender, waardoor het de openingsmanche van het Loopcriterium van de Kust wordt, ook het parcours wint fors aan aantrekkingskracht.

"De Saint George's Day-wandeling, één van de toeristische troeven van Zeebrugge, wordt zowel in de vijf- als de tienkilometerloop aangedaan. Iedere deelnemer loopt dus eigenlijk een stukje in zee", zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. "De start vindt voor het eerst plaats op de Zeedijk, de finishlijn ligt getrokken aan het uiteinde van het sportstrand. Op dat sportstrand bieden we trouwens ook kinderanimatie aan tijdens de wedstrijd. Ideaal voor mama's en papa's die de kinderen willen meebrengen. Die kinderen kunnen trouwens zelf hun loopschoenen aantrekken voor de jeugdloop, die om 19.30 uur de Strandloop voorafgaat."

De Strandloop Zeebrugge opent dit jaar ook het Delhaize Loopcriterium van de Kust. "Waar de Strandloop vroeger steevast op de derde donderdag van juli werd georganiseerd, vindt ze dit jaar plaats op vrijdag 5 juli", zegt schepen Lambrecht. "Niet enkel is ze daarmee de opener van het Kustcriterium. Het is ook een leuke manier om de zomervakantie in te zetten."

De Strandloop Zeebrugge is een organisatie van de Sportdienst Brugge, Sportraad Brugge en de atletiekverenigingen Olympic Brugge en Jogging Club Brugge.

Inschrijven kan via www.strandloop.olympicbrugge.be

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.strandloop.olympicbrugge.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Sport    Politiek    Annick Lambrecht    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag