Nieuws uit de Brugse regio

Sergio Herman sluit restaurant Oud Sluis

Sergio Herman sluit restaurant Oud Sluis
Sluis, maandag 10/6/2013. Driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis zal op 22 december 2013 zijn deuren sluiten. Dat maakte Sergio Herman, chef-kok van Oud Sluis, vandaag bekend. De Zeeuwse kok heeft altijd gezegd "op het hoogtepunt te willen stoppen met Oud Sluis. Dat moment is nu gekomen". Herman benadrukt niet te zullen stoppen met koken. Integendeel: hij loopt over van plannen voor de toekomst.

Intens


Sergio Herman: 'Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk af te sluiten. Ik loop over van de plannen voor de toekomst en die kan ik onmogelijk verwezenlijken zonder mij los te maken van Oud Sluis.'

Elders aansturen

De komende jaren zal Herman zich vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. De chef zal in beide restaurants nog elke week in de keuken aanwezig zijn. Wel zal hij in de toekomst meer aansturend gaan werken. Herman: 'Bij Oud Sluis ligt de focus te veel op mij persoonlijk en op mijn fysieke aanwezigheid, terwijl ik graag jong talent naar voren wil schuiven.' Herman wil ook meer energie steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is. Hij sluit niet uit in de toekomst meer restaurants te openen.

Oud Sluis

Restaurant Oud Sluis is al jaren in het bezit van de familie Herman. Onder leiding van Sergio Herman's vader Ronnie groeit Oud Sluis in de jaren tachtig uit tot een van de beste mosselrestaurants van de Benelux. Als Sergio de zaak van zijn vader overneemt gooit hij het roer om en kiest voor topgastronomie. Met succes: Oud Sluis heeft sinds 2006 drie Michelinsterren en staat al acht jaar in San Pellegrino's Top 50 van de beste restaurants ter wereld. Daarnaast heeft het restaurant al negen keer op nummer 1 in de Top-100 van restaurantgids Lekker gestaan. Ook in Gault Millau scoort Sergio Herman maximaal: hier krijgt hij 20 van 20 te vergaren punten. De keuken van Oud Sluis staat bekend om zijn lichte bereidingen, fijne zuren en groot gevoel voor schoonheid.

(FN-Meegedeeld-SH)

FN
Meer over Economie    Toerisme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag