Nieuws uit de Brugse regio

Start uitbreiding refter stedelijke Academie

Start uitbreiding refter stedelijke Academie
Brugge, dinsdag 27/8/2013. Op 25 januari 2012 hield het stadsbestuur een informatievergadering over de bouwplannen van de stedelijke Academie, o.a. voor de uitbreiding van de refter. Die uitbreidingswerken gaan op maandag 16 september 2013 van start. Er zijn daarvoor maximum 100 werkdagen voorzien, zodat het nieuwe lokaal over 6 maanden in gebruik genomen zou moeten kunnen worden. De firma Detrac uit Vichte/Anzegem voert de werken uit naar een ontwerp van het architectenbureau Nero uit Gent, tegen een kostprijs van 464.000 euro.

Tussen Bogardenkapel en bestaande sanitair

Het nieuwe stuk refter komt er tussen de Bogardenkapel en het bestaande sanitair, aan de Arsenaalstraat. Het wordt in L-vorm gebouwd met een patio rond de lindeboom, die er nu staat én die blijft staan. De aanbouw zal een lichte, goed geďsoleerde constructie zijn, met gevels en dakbedekking in zwarte daktegels.

Hinder

Jammer genoeg brengen bouwwerken altijd enige hinder mee voor de buren, al zal die beperkt zijn. Materialen moeten geladen en gelost worden en enkele parkeerplaatsen ter hoogte van de werf zullen tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. De werfzone zelf situeert zich echter op de binnenkoer in de Arsenaalstraat en dus niet op de openbare weg. Met eventuele vragen of klachten over dit bouwproject kunnen belanghebbenden terecht bij Martin Penninck van de dienst Patrimoniumbeheer Gebouwen van de stad Brugge: tel. 050 44 85 32 of martin.penninck@brugge.be.

Later ook nieuw schoolgebouw in Noordstraat

De ook geplande bouw van een nieuw schoolgebouw in de Noordstraat start pas later. Op dit moment zijn de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning wel al afgeleverd, maar een precieze aanvangsdatum voor de werken moet nog vastgesteld worden. Beide bouwwerken staan los van elkaar en zijn ook in handen van 2 verschillende aannemers. Ten gepaste tijde zal de stad de bevolking ook over de start van die werken inlichten.

(FN-Meegedeeld-Brugge/Foto: FN)

FN
Meer over Verkeer    Onderwijs    Jongeren    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag