Verkeer

Aanpassingswerken op de ring R30 tussen de Maalse Steenweg en de Moerkerkse Steenweg

Werken in Brugge tot vrijdag, 11/10/2013:
Aanpassingswerken op de ring R30 tussen de Maalse Steenweg en de Moerkerkse Steenweg
Brugge, dinsdag 3/9/2013. De Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, gaf de nv Tybergyn uit Gullegem de opdracht aanpassingswerkzaamheden uit te voeren op de ringlaan, tussen de Maalse Steenweg en de Moerkerkse Steenweg. Onder normale omstandigheden start de aannemer hiermee op maandag 9 september. Het einde van de werkzaamheden is voorzien tegen 11 oktober. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd.

Fase 1A, van 9 tot 30 september

Heraanleg van het fietspad vanaf het kruispunt Maalse Steenweg/Prins Albertstraat tot aan de Driekoningenweg, en verhogen van het fietspad ter hoogte van de bypass tussen de Maalse en de Moerkerkse Steenweg.
De bypass is onderbroken voor het autoverkeer. De auto's komende van de Maalse Steenweg met bestemming Moerkerkse Steenweg rijden door tot op de ring zelf.

Fase 1B, van 23 tot 30 september

Heraanleg fietspad vanaf de Driekoningenweg tot aan de Moerkerkse Steenweg, en heraanleg van de oversteekplaats ter hoogte van de Moerkerkse Steenweg.
Het autoverkeer op de ring vanuit de richting Gentpoort, met bestemming Moerkerkse Steenweg, wordt omgeleid via de Maalse Steenweg en de Prins Leopoldstraat.

Zowel tijdens fase 1A als tijdens fase 1B wordt het fietsverkeer van de Maalse Steenweg met bestemming ring omgeleid via de Prins Albertstraat en de Moerkerkse Steenweg. Er wordt op de Moerkerkse Steenweg ter hoogte van de Prins Albertstraat politietoezicht gehouden om het veilig oversteken van de Moerkerkse Steenweg te verzekeren.

Fase 2, van 30 september tot 7 oktober

Heraanleg van vier oversteekplaatsen ter hoogte van de Moerkerkse Steenweg.
Het autoverkeer van de Moerkerkse Steenweg met bestemming ring wordt omgeleid via de Prins Albertstraat naar de Moerkerkse Steenweg. In de Prins Albertstraat wordt beperkt éénrichtingsverkeer ingevoerd met toegelaten rijrichting van de Moerkerkse naar de Maalse Steenweg. Beperkt éénrichtingsverkeer houdt in dat de fietsers nog steeds in beide richtingen mogen rijden. Het fietsverkeer op de Moerkerkse Steenweg zelf zal trouwens steeds door kunnen rijden richting ring.

Fase 3, van 7 tot 12 oktober

Het affrezen en herasfalteren van de rijbaan van de ring tussen de Maalse en de Moerkerkse Steenweg (rijbaan kant Sint-Kruis), en de heraanleg van de oversteekplaats ter hoogte van de Maalse Steenweg. Deze werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd (vanaf 19.00 uur). Het autoverkeer beschikt over slechts één rijstrook. Fietsers kunnen steeds het fietspad blijven gebruiken.

(FN-Meegedeeld-Brugge:Afb: Archief)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag