Verkeer

Werkzaamheden omgeving Kruispoort

Werken in Brugge tot woensdag, 9/10/2013:

Brugge, dinsdag 24/9/2013. De Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, gaf aannemer Tibergyn nv uit Gullegem de opdracht om het wegdek aan te passen op de ringlaan (R30) in de omgeving van de Kruispoort. Eerder werd al bericht over deze werkzaamheden, maar nu moet er rekening worden gehouden met enkele wijzigingen tijdens de laatste twee fasen.
Het werk gebeurt 's avonds en 's nachts tussen 19.00 en 6.00 uur, waardoor er tijdens de dag geen hinder is voor het auto- en fietsverkeer.

Fase 2, van 30 september tot 2 oktober
Heraanleg van vier oversteekplaatsen ter hoogte van de Moerkerkse Steenweg en frezen plus opnieuw asfalteren van de trage, buitenste rijstrook van de R30 vanaf de doorsteek ter hoogte van de Driekoningenweg tot aan het kruispunt van de Moerkerkse Steenweg.
Tijdens de werkuren wordt het autoverkeer in de Moerkerkse Steenweg met bestemming R30 omgeleid via de Prins Albertstraat en de Maalse Steenweg. In tegenovergestelde richting wordt dezelfde omleiding gevolgd. Fietsers kunnen via de Moerkerkse Steenweg naar de Kruispoort rijden. Het doorgaand verkeer op de R30 blijft behouden.

Fase 3, van 7 tot 9 oktober
Frezen en opnieuw asfalteren van de rijbaan van de R 30 (kant Sint-Kruis) tussen de Maalse Steenweg en de Moerkerkse Steenweg en heraanleg van de oversteekplaats ter hoogte van de Maalse Steenweg.
Tijdens de werkuren rijdt het autoverkeer over slechts een rijstrook. Het verkeer vanuit de richting Gentpoort wordt omgeleid via de Altebijstraat. Wie vanuit de richting Dampoort komt, wordt omgeleid via Gentpoort, Nijverheidsstraat en Altebijstraat.

Voor de fietsers verandert er niets.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag