Verkeer

Werken aan verbindingssluis naar Boudewijnkanaal

Werken in Brugge tot vrijdag, 18/10/2013:

Brugge, donderdag 10/10/2013. Artes Depret nv uit Zeebrugge kreeg opdracht van de Waterwegen en Zeekanaal nv, afdeling Bovenschelde, om boringen uit te voeren in de verbindingssluis tussen de Ringvaart en het Boudewijnkanaal. Het betreft voorbereidende werkzaamheden voor het vernieuwen van de sluisdeuren aan de Boudewijnbrug op de Brugse ring (R30) en aan de Sluisbrug in de Sluisstraat.

Onder normale (weers)omstandigheden gebeurt het werk in drie fasen tussen donderdag 10 en woensdag 16 oktober 2013. De aannemer werkt 's nachts tussen 22 en 6 uur, waardoor er overdag geen hinder is voor het verkeer.

Fase 1 : nacht van 10 op 11 oktober : boringen in de landhoofden onder de Boudewijnbrug, die wordt opengezet. Auto's worden in beide richtingen omgeleid via de Krakelebrug, de Komvest en de Warandebrug. Fietsers en voetgangers blijven gebruik maken van de fietsers-en-voetgangersbrug.
Fase 2 : nacht van 14 op 15 oktober : boringen in de sluis vanop het water aan de Boudewijnbrug en de daarbij gelegen fietsers-en-voetgangersbrug, die allebei worden opengezet. Auto's worden in beide richtingen omgeleid via de Krakelebrug, de Komvest en de Warandebrug. Fietsers en voetgangers rijden via de Sluisstraat.

Fase 3 : nacht van 15 op 16 oktober : boringen ter hoogte van de Sluisstraat, waar de Sluisbrug wordt opengezet. Het autoverkeer in de Krakeleweg en de Lodewijk Coiseaukaai rijdt in beide richtingen om via de Boudewijnbrug op de ring. Fietsers en voetgangers gebruiken de fietsers-en-voetgangersbrug naast de Boudewijnbrug.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Jozef    Binnenstad    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag