Verkeer

Kabelwerken in de Waggelwaterstraat, de Lieven Bauwensstraat en omgeving

Werken in Brugge tot vrijdag, 6/12/2013:

Brugge, dinsdag 12/11/2013. Eandis gaf opdracht aan AKIN BVBA uit Gent om kabel- en sleufwerkzaamheden uit te voeren in de Waggelwaterstraat, de Lieven Bauwensstraat en omgeving.

Onder normale (weers)omstandigheden starten de werkzaamheden op 18 november. Het einde is voorzien rond 6 december. Er wordt gewerkt in 3 fasen op volgende locaties:

Fase 1: van 18 tot en met 22 november
Waggelwaterstraat tussen de Houtkaai en de Lieven Bauwensstraat – kant even nummers – gelijkgrondse berm. Het verkeer behoudt zijn doorgang.
Voor de voetgangers en fietsers wordt er een veiligheidsdoorgang gecreëerd.

Fase 2: van 25 tot en met 29 november
Lieven Bauwensstraat tussen huisnummer 25 en de Waggelwaterstraat – kant oneven nummers – gelijkgrondse berm. Het verkeer behoudt zijn doorgang. Ook voetgangers en fietsers behouden hun doorgang.

Fase 3: van 2 tot en met 6 december
Waggelwaterstraat tussen de Lieven Bauwensstraat en de Bevrijdingslaan – kant even nummers – gelijkgrondse berm en de Bevrijdingslaan tussen de Waggelwaterstraat en de Leopold I-laan kant Fosterpark – trottoir en fietspad.
Het verkeer in de Bevrijdingslaan behoudt zijn doorgang. Tegenaan de spoorwegbrug moet het verkeer op één rijstrook komen, namelijk de linkerrijstrook. De afrit Waggelwater, ter hoogte van de garage Cocquyt, wordt tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De industriezone Waggelwater blijft bereikbaar via de volgende afrit (vroegere garage Mercedes).
Voetgangers en fietsers volgen een wegomlegging via het Fosterpark. Ter hoogte van de spoorwegbrug wordt voorzien in een veiligheidsdoorgang op de rechterrijstrook van de Bevrijdingslaan.

De Lijn
De bussen van de Lijn (lijn 23) ondervinden geen hinder door deze werkzaamheden.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Kristus Koning    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag