Sportnieuws uit de regio

Schot in stadiondossiers van Cercle en Club?

Schot in stadiondossiers van Cercle en Club?
Brugge, donderdag 14/11/2013. Er zou klaarblijkelijk schot zitten in de stadiondossiers van zowel Cercle Brugge als Club Brugge.

Volgens burgemeester Renaat Landuyt in het VTM Nieuws zit er schot in de stadiondossiers van zowel Cercle Brugge als Club Brugge en zouden stadsbestuur, de Vlaamse regering en beide voetbalclubs een principieel akkoord gesloten hebben.

Veel geruchten

Of dat akkoord gaat over de geruchten over de bouw van twee afzonderlijke stadions aan de Blankenbergse Steenweg wilde Landuyt noch bevestigen noch ontkennen maar Het Laatste Nieuwe berichtte eerder dat er twee stadions zouden komen: met 44.000 zitplaatsen voor Club en 12.000 voor Cercle. Die stadions zouden een gemeenschappelijke parkeerplaats en enkele andere gemeenschappelijke diensten en toegang delen. Nog steeds volgens onbevestigde berichten uit Het Laatste Nieuws zou Club Brugge zelf zijn stadion financieren en zou de stad Brugge mee participeren in de financiering van het andere stadion dat een multifunctioneel complex zou worden, een beetje vergelijkbaar met het huidige Jan Breydel, waar andere sporten, de Sportdienst van de stad en andere zaken in zouden komen.

Weinig harde gegevens

Landuyt wilde op die "speculaties" niet reageren, maar zei bij VTM wel dat 'de gesprekken de goede richting uit gaan. Daar staat geen timing op... Er is in dit dossier veel goede wil om te slagen bij alle betrokken partijen.' Noch Club noch Cercle zijn momenteel voor commentaar bereikbaar.

Politieke reacties

Mercedes Van Volcem (Open VLD) juicht de "plannen" toe, hoewel er dus nog geen plannen zijn, en zegt: 'Het is aan het Brugse stadsbestuur en de Vlaamse regering om goede plannen uit te werken zodat deze ook effectief gerealiseerd kunnen worden. Vanuit de oppositie zullen we alle steun verlenen om dit te doen lukken... Deze twee ploegen uit eerste klasse gaan een gouden toekomst tegemoet! Dit is een mooi plan voor het Brugs voetbal. Laten we die kans met beide handen grijpen.' besluit Van Volcem.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Ruimtelijke Ordening    Media    Opinie    Politiek    Open VLD    sp.a    Mercedes Van Volcem    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag