Nieuws uit de Brugse regio

Brugge verlengt samenwerking met Driedaagse van West-Vlaanderen

Brugge verlengt samenwerking met Driedaagse van West-Vlaanderen
Brugge, dinsdag 19/11/2013. De eerste-rit-in-lijn van de Driedaagse van West-Vlaanderen start ook in 2014 in Brugge. Het stadsbestuur keurde gisteren een verlenging van de samenwerking goed. Op zaterdag 8 maart 2014 vertrekt het peloton voor het vierde jaar op rij vanop 't Zand.

Brugge fungeert sinds 2011 als startplaats voor de eerste rit-in-lijn van de Driedaagse van West-Vlaanderen. De driejarige overeenkomst tussen de Stad en het organisatiecomité liep in 2013 af. Het stadsbestuur besliste om de overeenkomst met een jaar te verlengen. "Het is een mooie zaak dat we als provinciehoofdstad blijven deel uitmaken van deze wielerwedstrijd", zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. "De Driedaagse is een stevige voorjaarskoers, waarbij het deelnemersveld jaar na jaar sterker wordt. Voor renners en supporters maar ook voor de Stad is het een mooie voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen een maand later. "

De etappe Brugge- Harelbeke zal op 't Zand starten. "We houden vast aan de succesformule van de voorbije jaren", zegt schepen Annick Lambrecht. "Een open rennersdorp waarbij wielerfans de renners van dichtbij kunnen aanschouwen. Dat viel de voorbije jaren heel erg in de smaak. Rond het plein wordt tegelijkertijd de wekelijkse zaterdagmarkt georganiseerd."

Prijskaartje

De samenwerking tussen de Stad Brugge en de Driedaagse van West-Vlaanderen 'Johan Museeuw Classics' werd verlengd met een jaar. De inbreng van de Stad bestaat uit logistieke ondersteuning en een projecttoelage van 11.000 euro.

(FN-Meegedeeld-Brugge/Foto: Archief-Stippy)

FN
Meer over Economie    Sport    Politiek    sp.a    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag