Verkeer

Herstellingswerken Dampoortbrug duren iets langer dan verwacht

Werken in Brugge tot zondag, 8/12/2013:
Herstellingswerken Dampoortbrug duren iets langer dan verwacht
Brugge, donderdag 28/11/2013. De herstellingswerken aan de Dampoortbrug over het kanaal Gent-Oostende in Brugge hebben enkele dagen vertraging opgelopen. De brug kan daardoor morgen niet zoals voorzien opengesteld worden voor het verkeer. Dat meldt Waterwegen en Zeekanaal NV, dat "er alles aan doet, om de werken in het weekend van 7 en 8 december 2013 af te ronden."

Begin november werden de herstellingswerken aan de Dampoortbrug hervat. Om de bovenste laag van het wegdek correct te kunnen aanbrengen moeten de onderliggende lagen voldoende uitgedroogd zijn. De aannemer heeft bij de heropstart van de werken twee tenten over de brug geplaatst om het wegdek droog te houden. Daarenboven zijn verschillende branders en blazers ingezet om het uitdrogen te versnellen. Toch verloopt het uitdrogingsproces mede door de hoge luchtvochtigheid omwille van de weersomstandigheden trager dan voorzien.

Waterwegen en Zeekanaal NV doet er alles aan om de werken in het weekend van 7 en 8 december 2013 af te ronden en de brug zo snel mogelijk opnieuw te openen voor het wegverkeer.

Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden worden enkele minderhinder-maatregelen genomen. Zo is er een duidelijke omleiding en bijhorende signalisatie voorzien via de nabijgelegen Dampoortbrug 2. Op de dynamische verkeersinformatieborden wordt duidelijk aangegeven dat Dampoortbrug 1 onderbroken is. Wanneer ook Dampoortbrug 2 opengedraaid is om het scheepvaartverkeer door te laten, worden de Warandebrug en de Kruispoortbruggen niet gedraaid zodat weggebruikers niet al te ver moeten omrijden.

(FN-Meegedeeld-W&Z)
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag