Nieuws uit de Brugse regio

BNP Paribas Fortis Foundation steunt Mobiele snoezelruimte van Oranje

BNP Paribas Fortis Foundation steunt Mobiele snoezelruimte van Oranje
Brugge, dinsdag 10/12/2013. BNP Paribas Fortis Foundation heeft haar Awards 2013 voor West-Vlaanderen uitgereikt. Bij de laureaten van dit jaar zit Oranje vzw uit Sint-Kruis, met het project 'Mobiele snoezelruimte', waarvoor 5000 euro wordt vrijgemaakt. Ook de scholengemeenschap Houtland, MPI De Kindervriend, Koninklijk Werk IBIS, West-Vlaamse Pleeggezinnendienst, Kinderpsychiatrisch Ziekenhuis De Korbeel, Jongerenatelier ontvangen samen met Oranje totaal 80.000 euro om hun projecten voor kansarme kinderen of jongeren in moeilijkheden te realiseren.

Mobiele snoezelruimte

Kinderen met een beperking en hun omgeving krijgen van deze organisatie allerlei diensten aangeboden, onder meer op het vlak van dagbesteding en vrije tijd. In haar inclusieve zomerspeelpleinwerking wil de vereniging Oranje in Sint-Kruis gebruik maken van drie mobiele snoezelruimtes... Voor dat het project krijgen ze nu 5000 euro.

Snoezelen?

Het concept 'snoezelen' werd eind jaren '60 ontwikkeld in de zorg voor mensen met een (ernstige) mentale handicap. De term zelf werd in Nederland bedacht, maar wordt ondertussen in de hele wereld gebruikt. Snoezelen is een samentrekking tussen 'snuffelen' en 'doezelen'. Snoezelen is dus steeds een mix van relaxen en ontspannen aan de ene kant en actief ontdekken en verkennen aan de andere kant. Het snoezelen wordt ondertussen overal ter wereld toegepast, van de behandeling van dementie tot in de kleuterklas... Oranje ontwierp haar concept in samenwerking met 2 Brugse scholen: De Kunstacademie maakte het basisontwerp van de snoezelruimte en 4 sets didactisch materiaal werden door studenten van Howest ontwikkeld.

Publieksaward

De organiserende stichting betrekt dit jaar ook het publiek rechtstreeks bij de Awards. Dat krijgt voor het eerst de mogelijkheid om mee te stemmen tot 15 december 2013. Iedereen kan online stemmen voor één van de projecten die niet weerhouden werden door het selectiecomité. Het winnende project krijgt eveneens een bedrag van 5.000 € en worden eind december bekendgemaakt.

(FN-Meegedeeld-BNP Paribas Fortis Foundation)

FN
Meer op www5.socialmedia.bnpparibasfortis.be/foundation/public_awards/nl/public/projects.php?rid=4
Meer over Economie    Actie    Sint-Kruis    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag