Verkeer

Rioleringswerkzaamheden Maalse Steenweg vanaf Pelderijnstraat

Werken in Brugge tot zondag, 20/7/2014:

Brugge, vrijdag 10/1/2014. Momenteel wordt er in de Maalse Steenweg, tussen de Pelderijnstraat en de grens met Sijsele gewerkt aan de nutsleidingen (nog tot midden februari '14). Dit zijn voorbereidende werkzaamheden om straks de rioleringswerkzaamheden te kunnen uitvoeren aan voornamelijk de pare kant van de Maalse Steenweg, in voormeld gedeelte. In 2011 werden de betrokken bewoners/eigenaars op een vergadering uitgenodigd om dit project toe te lichten.

Rioleringsproject

Ook in Brugge zijn nog altijd een aantal woningen niet aangesloten op het openbaar rioleringsnet of beschikken ze niet over een IBA (individuele behandeling van afvalwater: een privaat zuiveringsstation). De Europese norm laat dergelijke toestanden niet meer toe. De Stad wil aan deze verplichting voldoen en heeft dus een rioleringsplan voor de Maalse Steenweg uitgewerkt. In de zone tussen het domein Male en de grens met Sijsele en in een gedeelte van de Pelderijnstraat bevinden zich een aantal woningen die hun afval- en regenwater moeten scheiden en met hun afvalwater moeten aansluiten op de nieuwe afvalwaterriool ofwel zelf voorzien in een IBA.
De riolering die er nu ligt, wordt niet opgebroken omdat deze dienst zal doen als regenwaterriool. Er wordt een vuilwaterriool aangelegd, grotendeels in de groenzone in de Maalse Steenweg. In de Pelderijnstraat komt de vuilwaterriool ook in de groenzone te liggen. De bestaande rioolaansluitingen van de woningen worden aangesloten op de nieuwe vuilwaterriool. Per woning wordt een wachtaansluiting geplaatst voor een latere aansluiting op de regenwaterriool.

Start rioleringswerkzaamheden voorzien op 17 februari 2014
De firma De Waele uit Eernegem start op 17 februari a.s. met de rioleringsprojecten. De werken situeren zich hoofdzakelijk in de zijbermen en ook voor een gedeelte in het fietspad.
De aannemer hoopt voor het zomerbouwverlof zijn opdracht af te ronden.

Verkeersverloop

De Maalse Steenweg wordt voor het verkeer niet onderbroken maar er is wel een beurtelingse doorgang voorzien, geregeld met verkeerslichten, omdat er een veiligheidszone voor deze werkzaamheden moet voorzien zijn. De fietsers uit de richting van Sijsele moeten oversteken naar het fietspad aan de overkant dat tijdelijk een tweerichtingsfietspad wordt.

Plan
Het plan van de rioleringswerkzaamheden kan ingekeken worden:
-in de Communicatiedienst van de Stad Brugge, Burg 11, 8000 Brugge open elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00. tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.
-in de gemeenteafdeling Sint-Kruis, Moerkerkse Steenweg 190, 8310 Brugge open elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur, op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.45 uur.
- via de website van de Stad Brugge: ga naar www.brugge.be/plannen

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag