Nieuws uit de Brugse regio

Herinrichting Kennedypark in Sint-Andries uitgesteld


Brugge, woensdag 8/1/2014. Het park op de hoek Jan Breydellaan/Lange Vesting wordt vernieuwd. De Groendienst heeft hiervoor samen met de Jeugddienst, en in overleg en met inspraak met de betrokken buurt, een voorstel uitgewerkt. De herinrichting werd in de gemeenteraad van 22 oktober jl. goedgekeurd.

Welke herinrichting ?

Er is een uitbraak voorzien van de verouderde paden, van het basketplein en van de beplanting (niet van de bomen). Er komt een volledig hedendaagse aanleg van het park met een centraal plein met zit- en speelruimte en met een nieuw basketplein omkaderd door een licht golvend park. De heraanleg van het park zal naadloos aansluiten op de aanpalende straten die ook vernieuwd worden door de Wegendienst.
Het paviljoen in het park werd gebouwd in 1963 als 'kaarterspaviljoen voor de ouden van dagen' naar ontwerp van de Brugse architect P. Van Brussel. Het is ontworpen in de expo-stijl met het typische vlinderdak, accent op de dragende structuren, gebruik van grote glasvlakken en toepassing van de tyische V-vorm voor de kolommen. Het paviljoen is geen beschermd monument, noch opgenomen in de inventaris. Het paviljoen is overgedragen aan het O.C.M.W. Brugge die het momenteel gebruikte als lokaal ontmoetingscentrum. Als huidige eigenaar staat het O.C.M.W. ook in voor het onderhoud en mogelijke aanpassingen.

Uitstel

De uitvoering van de herinrichting van het park was oorspronkelijk voorzien in het voorjaar van 2014 maar aangezien de Wegendienst ook de straten in de buurt van het park vernieuwt, zal de Groendienst dit park pas aanpakken als de aanpalende straten vernieuwd zijn zodat er geen beschadigingen kunnen optreden en beide projecten goed op elkaar kunnen afgestemd worden. De uitvoering zal dus pas in 2015 plaatsvinden.

Plan
Het plan kan ingekeken worden :
-het paviljoentje in het Kennedypark: het plan hangt aan het raam en u kunt het van buitenaf bekijken. U hoeft er niet voor binnen te gaan in het paviljoen zelf.
-de Communicatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge - t 050 44 80 00. Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur (niet in juli en augustus).
-de gemeenteafdeling van Sint-Andries, Gistelse Steenweg 524, 8200 Sint-Andries open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, op dinsdag van 14.00 tot 18.00 uur, op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.45 uur.
-via de website van de Stad Brugge: ga naar www.brugge.be> bestuur en beleid> plannen openbare werken> Sint-Andries of naar www.brugge.be/plannen

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag