Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw kantoorgebouw voor CAW bij het AZ Sint-Jan

Nieuw kantoorgebouw voor CAW bij het AZ Sint-Jan
Brugge, vrijdag 17/1/2014. Op de site Molenerf te Sint-Pieters zal binnenkort een kantoorgebouw voor het Centrum Algemeen Welzijnszorg (CAW) gebouwd worden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) verleende hiervoor de bouwvergunning.
Het nieuwe gebouw zal zich bevinden in de directe omgeving van het revalidatiecentrum Spermalie, het administratief gebouw van het OCMW, het rusthuis Herdershove en het ziekenhuis AZ Sint-Jan. 'De inplanting van dit nieuwe gebouw op de site Molenerf is relevant en interessant omwille van de nabijheid van het OCMW en het AZ Sint-Jan', schetst schepen Franky Demon (CD&V),' want wie gezondheidsproblemen heeft, heeft vaak ook sociale hulp nodig en vice versa.'
Het gebouw omvat vijf volledige bouwlagen waarbij de gelijkvloerse verdieping bestemd is voor kantoor, onthaal, kleedkamers voor personeel en bergruimte. Op de bovenliggende verdiepingen zijn telkens kantoren en spreekruimtes voorzien. De zesde bouwlaag zal de cafetaria, keuken en technische ruimtes omvatten. Naast dit hoofdvolume zal er ook een éénlaagse aanbouw zijn, waarin o.a. een bezoekersruimte en een fietsenberging van 75 plaatsen worden ondergebracht.
Op een aanliggend perceel, dat eigendom is van het OCMW, zullen 71 parkeerplaatsen voorzien worden. Op het eigen perceel van het nieuw te bouwen kantoorgebouw zullen er nog eens 18 voorzien worden. Op de site Molenerf heerst nu al een grote parkeerdruk. Recent werd aan het AZ Sint-Jan een bouwvergunning afgeleverd voor een tijdelijke aan te leggen parking, dit in afwachting van een definitieve oplossing voor de volledige site. 'Eerder al opperde ik het idee om bij de opmaak van een masterplan voor deze zorgsite het parkeerprobleem grondig onder de loep te nemen. De centralisatie van parkeervoorzieningen is één van de elementen die in deze studie zullen meegenomen worden,' besluit schepen Demon.

(FN-Meegedeeld-FD)


FN
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Franky Demon    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag