Sportnieuws uit de regio

Stad mag geen extra voetbalvelden aanleggen op Maleveld

Stad mag geen extra voetbalvelden aanleggen op Maleveld
Brugge, donderdag 23/1/2014. Het stadsbestuur moet definitief haar plannen opbergen om aan het Maleveld te Sint-Kruis extra voetbalvelden aan te leggen. De Raad van State heeft het beroep van de Stad tegen een beslissing van Minister Geert Bourgeois (N-VA) definitief verworpen.

Plannen

In het gemeentelijk structuurplan werd reeds aangegeven dat er moest gezocht worden naar ruimte voor extra voetbalvelden in Brugge. De stad maakte een plan op voor de gronden aan het Maleveld, gelegen aan de Brieversweg, waar voetbalclub Jong Male nu reeds speelt. Gezien het feit dat het Maleveld, samen met het Kasteel van Male, door de Vlaamse Regering in het voorjaar van 2012 definitief werd aangeduid als ankerplaats, werd het volgens de Vlaamse overheid, bij monde van Minister Bourgeois, moeilijk om hier verder te gaan uitbreiden. Het stadsbestuur besliste vorig jaar daarom een annulatie van deze aanduiding als ankerplaats in te dienen bij de Raad van State. Die annulatie komt er echter niet: de Raad van State heeft het beroep van de Stad definitief verworpen.

En nu?

'Ik ben hier natuurlijk helemaal niet tevreden mee. Er is echt nood aan bijkomende competitievelden, en dit leek ons een uiterst geschikte plaats,' zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). 'Ondertussen zijn we ook al gestart met de opmaak van een RUP, een plan voor de gronden ter hoogte van Van Goethem aan de Aardenburgseweg (foto). Dit moet ervoor zorgen dat de behoefte aan 2 extra voetbalvelden kan ingevuld worden. De gronden zijn gelegen in agrarisch gebied, zo bepaald volgens het gewestplan, en dus zonevreemd. In een RUP kunnen we gaan vastleggen dat er hier bijkomende sportinfrastructuur kan en mag voorzien worden, en kan die zonevreemdheid opgeheven worden.' Zo zou er plaats zijn voor 1 competitieveld met afmetingen die voldoen aan de voorwaarden die opgelegd worden in de nationale en provinciale voetbalafdelingen, en 1 kleiner speelveld. Daarnaast kan ook nog plaats voorzien worden voor de activiteiten van de hondenclub De Spijker (die hier zeker verder kan blijven), bijhorende infrastructuur zoals kleedkamers en een kantine, en voldoende parkeergelegenheid in aansluiting met de Aardenburgseweg. 'Dit alles gebeurde duidelijk in samenspraak met het bestuur van Jong Male. Op die manier kunnen we op relatief korte termijn een oplossing bieden aan de behoefte aan voetbalvelden die er bestaat op Male, besluit Franky Demon.

(FN-Meegedeeld-Brugge/Foto: FD)


FN
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Franky Demon    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag