Economie

UNIZO lanceert project Gesloten winkeldeuren

UNIZO lanceert project Gesloten winkeldeuren
Brugge, vrijdag 24/1/2014. 'Winkeldeuren die tijdens de koude wintermaanden open blijven, laten onnodig heel wat warmte naar buiten glippen. Dat nodeloze energieverbruik is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar het jaagt ook de energiefactuur van de handelaars de hoogte in', zegt Frederik Serruys van UNIZO. 'Voor het personeel dat er werkt en de klanten die er winkelen, is het ook leuker met gesloten deuren en daarom lanceren we vandaag de campagne Gesloten deuren.'
Campagne
De ondernemersorganisatie sensibiliseert ondernemers via advertenties en affiches over de problematiek en moedigt hen aan om de deuren tijdens de wintermaanden gesloten te houden. De ondernemers zelf krijgen een sticker met het opschrift 'Een warme welkom. Wij houden de koude buiten en werken zo mee aan het milieu' die ze aan de winkeldeur kunnen hangen. Zo tonen ze dat ze aan de actie deelnemen en krijgen consumenten meteen alle nodige uitleg.
Dat een gesloten deur drempelversterkend zou werken voor consument, gelooft UNIZO niet. 'Uit een rondvraag bij consumenten blijkt dat een hele kleine minderheid een gesloten deur als drempel beschouwt. De sticker moet wie toch drempelvrees heeft over de streep trekken', aldus Frederik Serruys, die benadrukt 'dat de deuren sluiten een keuze moet zijn en geen verplichting. Ondernemers beboeten die hun deuren toch open laten, zoals Hasselt opperde, kan niet.' Schepen Hilde Decleer (CD&V) wist dat in Brugge alvast geen plannen voor een dergelijke verplichting bestaan...
De ondernemersorganisatie verwijst ook nog naar de open brief die ze gisteren naar alle steden en gemeenten stuurde met de uitdrukkelijke vraag geen bijkomende of verhoogde belastingen te heffen op ondernemers.
Ondernemers die zich willen engageren voor deze actie en ook een sticker willen, kunnen deze verkrijgen op bij UNIZO, 't Zand 20 te Brugge .

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Mobiliteit    Politiek    Hilde Decleer    Binnenstad    Ondernemen    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag