Nieuws uit de Brugse regio

Brugge legt Krolfterrein aan in de Gulden Kamer


Brugge, dinsdag 11/2/2014. De sportdiscipline 'Krolf' doet de komende maanden haar intrede in Brugge. Begin april wordt op sportpark de Gulden Kamer in Sint-Kruis een Krolfterrein aangelegd waar iedere Bruggeling, mits reservatie, gratis kan kennismaken met de sport. De campagne 'Iedereen Krolft' verloopt in samenwerking met de seniorenfederatie S-Sport en de Vlaamse overheid.

Krolf?

Krolf is een sport die uit Denemarken komt overgewaaid. "Het is een combinatie van golf en crocket, die zich in hoofdzaak op vijftigplussers richt", zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. "Om die reden maakt ze in 2014, samen met de vier seniorensportnamiddagen en fitheidsgym op het strand van Zeebrugge, deel uit van het stedelijk zomeraanbod seniorensport. Al willen we de sport ook opentrekken naar andere leeftijdsgroepen. Het is een leuke sport om in een groepje of in gezinsverband te beoefenen." De campagne 'Iedereen Krolft' duurt tien weken. "Het terrein en het benodigde Krolfmateriaal kan van 31 maart tot 8 juni gratis gereserveerd worden bij de sportdienst", zegt de schepen. "In de rand worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er op 24 maart een opleiding Krolf voor lesgevers. In april volgt een introductiedag. Als slot van de campagne plannen we een heus Brugs Krolfkampioenschap."

'Iedereen Krolft' loopt de komende maanden naast in Brugge, ook in Antwerpen, Gent en Hasselt. Het initiatief van S-Sport krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Sport    Annick Lambrecht    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag