Verkeer

Rioleringswerken in de Maalse Steenweg van Pelderijnstraat tot Sijsele

Werken in Brugge tot vrijdag, 11/7/2014:

Brugge, vrijdag 14/2/2014. Er zijn meer detail bekend over de geplande rioleringswerkzaamheden in de Maalse Steenweg, tussen de Pelderijnstraat en de grens met Sijsele. Deze werkzaamheden starten op 17 februari en het einde ervan is voorzien op 11 juli a.s. De aannemer, De Waele Gebroeders NV uit Eernegem, staat in voor de uitvoering.
Hieronder volgt nog meer concrete informatie over de uitvoering.

Werfzone, fasering en timing
fase 1: Pelderijnstraat gedeelte ter hoogte van de Antwerpse Heerweg (werkzaamheden in groenzone): van 17 februari tot 10 maart
fase 2: Maalse Steenweg ter hoogte van de huisnummers 504 - 506 en 3/4 van de rijbaan van de Pelderijnstraat (werken in groenzone): van 10 maart tot 24 maart
fase 3: Pelderijnstraat (schuine insteek) en Antwerpse Heerweg (werkzaamheden in groenzone): van 24 maart tot 21 april
fase 4: Maalse Steenweg van Pelderijnstraat (schuine insteek) tot grensscheiding Sijsele - kant pare huisnummers (werkzaamheden in fietspad en parkeerstrook). De fase 4 wordt onderverdeeld in fase 4a – fase 4b – fase 4c en fase 4d: werkzones van ± 150 meter. Fase 4a is gelegen tegenaan de Pelderijnstraat en fase 4d tegenaan de grensscheiding met Sijsele. De timing van deze fase is van 21 april tot 16 juni.
fase 5: Maalse Steenweg ter hoogte van de huisnummers 585 tot 595 (werkzaamheden in groenzone en fietspad): 16 juni tot 11 juli

Verkeersverloop
Algemeen
fase 1: de Pelderijnstraat is een doodlopende straat en blijft doodlopend. Brengt weinig hinder voor de bewoners met zich mee.
fase 2: de Pelderijnstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Maalse Steenweg. Het verkeer volgt een omleiding via de Brieversweg. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk.
fase 3: de Pelderijnstraat is een doodlopende straat en sluit aan op Antwerpse Heerweg. Op beide delen is er geen doorgaand verkeer mogelijk.
fase 4: voor fase 4a wordt voorzien in voorrang van doorgang door middel van driekleurige verkeerslichten. Het verkeer komende uit de richting Brugge wordt opgehouden ter hoogte van de Holleweg. Het verkeer uit de richting van Sijsele wordt opgehouden ± 100 meter voor de middengeleider. Het verkeer moet er de linker rijstrook gaan volgen tot aan de doorsteek met de Pelderijnstraat alwaar het terug de rechter rijstrook gaat volgen.
Voor de fase 4b; 4c en 4d behoudt het verkeer op de rijbaan zijn doorgang. Aan de werkzaamhed en rijdt het verkeer uit de richting van Sijsele op de middelste rijstrook tot tegenaan de middengeleider. Het verkeer uit de richting Brugge volgt de rechter rijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking en een inhaalverbod.
fase 5: Het verkeer op de rijbaan behoudt zijn doorgang. Aan de werken rijdt het verkeer uit de richting van Brugge op de middelste rijstrook. Het verkeer uit de richting Sijsele volgt de rechter rijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking en een inhaalverbod.
Maatregelen voor voetgangers en fietsers
fase 1: de fietsers met bestemming Antwerpse Heerweg, richting Sijsele worden omgeleid via de Maalse Steenweg. De fietsers komende uit de richting Sijsele (via Antwerpse Heerweg) worden op het grondgebied Sijsele omgeleid via de Oude Molendreef naar de Maalse Steenweg. Voetgangers en fietsers die afstappen behouden hun doorgang.
fase 2: de fietsers uit de richting van Sijsele worden omgeleid via het stukje Pelderijnstraat tegenover de Holleweg om via de Pelderijnstraat terug naar de Maalse Steenweg te rijden waar 3/4 van de monding open blijft om fietsers en voetgangers doorgang te kunnen verlenen.
fase 3: de fietsers met bestemming Antwerpse Heerweg richting Sijsele worden omgeleid via Maalse Steenweg. De fietsers uit de richting Sijsele (via Antwerpse Heerweg) worden op het grondgebied Sijsele omgeleid via de Oude Molendreef naar de Maalse Steenweg. Voetgangers en fietsers die afstappen, behouden hun doorgang.
fase 4: de fietsers uit de richting Sijsele dwarsen ter hoogte van de Oude Dosweg de rijbaan en volgen het fietspad links in hun rijrichting. Het fietspad wordt tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad en dit tot aan de Holleweg. Aan de Holleweg dwarsen de fietsers de rijbaan en volgen terug het fietspad rechts in hun rijrichting. Voor de fietsers wordt er aan de Oude Dosweg een beveiligde oversteek voorzien.
fase 5 : voor de fietsers wordt voorzien in een veiligheidsdoorgang op de rechterrijstrook (gezien richting Sijsele). Naargelang de vordering van fase 4d is deze veiligheidsdoorgang een dubbelrichtings of een éénrichtings fietspad.
De Lijn
Op de Maalse Steenweg rijdt de buslijn 58 (Brugge – Eeklo – Gent) en deze bus volgt zijn normale route langs de Maalse Steenweg aangezien deze steenweg niet onderbroken wordt voor het doorgaande verkeer.

Garages niet bereikbaar
Waar de aannemer werkt, is het mogelijk dat garages/opritten tijdelijk onbereikbaar worden. Denk eraan om de wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

Meer informatie over de werkzaamheden ?
Met vragen over de uitvoering kan men terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (t 050 44 85 85).
Voor meer inlichtingen over de nutsleidingen neemt men contact op met de betrokken diensten:
- gas en elektriciteit : Eandis – dienst studies en aanleg - dossieradministratie (t 078 35 35 34)
- water: T.M.V.W. - de heer S. Demonie (t 050 36 83 21 – Peraltastraat 18, 8000 Brugge – stefaan.demonie@water-link.be)
- telefoon: Belgacom: t 800 22.800 of in de Teleboetieks in de Rijselstraat 1, 8200 Sint Michiels of in de Noordzandstraat 60, 8000 Brugge.
- kabeldistributie Telenet: t 015 666 666 of bart.delaey@staff.telenet.be
Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt men op www.brugge.be rubriek Wonen & Leven -> Wegwerkzaamheden.

Plan
Het plan van de rioleringswerkzaamheden kan men op twee plaatsen inkijken:
- in de Communicatiedienst van de stad Brugge, Burg 11, 8000 Brugge – open elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.
- in de gemeenteafdeling Sint-Kruis, Moerkerkse Steenweg 190, 8310 Brugge – open elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.45 uur.
Ook op de website van de stad Brugge kan men het plan van deze rioleringswerkzaamheden bekijken: ga naar www.brugge.be/plannen

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag