Nieuws uit de Brugse regio

16 appartementen in plaats van oud postkantoor in Hoedenmakersstraat

16 appartementen in plaats van oud postkantoor in Hoedenmakersstraat
Brugge, dinsdag 1/4/2014. Het voormalige sorteer- en verdeelcentrum van de Post in de Hoedenmakersstraat wordt gesloopt. Dit gebouw uit 1980 staat sinds lange tijd leeg en zal plaats maken voor 16 appartementen met hedendaagse architectuur. Dat heeft Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) bekend gemaakt.

De bestaande bouwvolumes van de Post op de hoek met de Augustijnenrei en in het West-Gistelhof blijven behouden en worden gerenoveerd. De stad verleende hier zonet de vergunning voor. In de Hoedenmakersstraat zal het bestaande gebouw worden gesloopt en vervangen door een nieuwbouw van 3 bouwlagen hoog, goed voor 16 appartementen met een grootte variërend tussen 60 m² en 125 m². In het pand aan de Augustijnenrei wordt er verbouwd en gerenoveerd, waardoor de halfondergrondse kelder kantoorruimte zal worden. De bovenverdiepingen zullen tot 5 appartementen omgebouwd worden. In het West-Gistelhof komen een ééngezinswoning en 2 duplexwoningen, en is een fietsenberging voorzien met 34 overdekte fietsstandplaatsen. Op het binnenplein komen nog eens 32 fietsstandplaatsen. Aan de kant van de Hoedenmakersstraat wordt een inrit voorzien naar een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met 32 parkeerplaatsen.

'Momenteel is het binnengebied nog volledig dichtgebouwd en het project voorziet de aanleg van een open binnenplein waarop de woongelegenheden uitkijken, " legt Demon uit. "Door deze sanering kunnen ook de hoge muren op de perceelsgrenzen aanzienlijk verlaagd worden. Dit zal voldoende licht en lucht geven aan de eigen woongelegenheden, maar ook de bezonning en bijgevolg de leefkwaliteit van de aanpalende buurwoningen ten goede komen. Het project werd uitvoerig besproken en bijgestuurd met en door de stadsdiensten en de Raadgevende Commissie voor Stedenschoon. De geplande werken komen komen het kwalitatieve uitzicht van het complex en zijn integratie in de ruimtelijke context van de historische binnenstad zeker ten goede."

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Franky Demon    Binnenstad    Huisvesting    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag